Właśnie tego się obawiałem :/ Teraz całe społeczeństwo zostanie ukarane za głupotę jednostki. Zostawianie włączonych świateł po 23 jest tak durne i tak "pod publiczkę" że to woła już o pomstę do nieba. Już dzisiaj na skrzyżowaniu WP/AK gdzie światła działają chyba całą dobę często po 23 stoi się na czerwonym podczas gdy dookoła żywego ducha nie ma. Ale to jest tak zawsze, że się popada w paranoję i szuka błędu tam gdzie akurat go nie było. W tamtym wypadku zawinił kierowca Peugeota, podobno tłumaczy się że zasłabł. Czy w takim razie gdyby zasłabł na czerwonym świetle to by do wypadku nie doszło ? Nie! Mówiąc krótko - TOTALNA DURNOTA!
sama prawda.
niestety dzieje się tak od wielu lat
w 100% zgadzam się z tobą maddox i dodam jeszcze że kierowce z peugeota zrobią świętym bo niedziałały światła
Boże, jak to społeczeństwo będzie strasznie ukarane, jak ono będzie cierpiało stojąc nocą na tych skrzyżowaniach. Te tysiące aut zablokowane bez sensu.Ci kierowcy-męczennicy jacy oni zdenerwowani będą po takim męczącym przejeździe przez miasto. Nic tylko się wyprowadzić.
Nie chodzi o to że będą korki czy inne.. tylko jak będziesz miał szczęście to przejeżdżając przez miasto będziesz stał po kilka minut na światłach podczas gdy nikogo na drodze nie będzie w promieniu kilku kilometrów. Stanie na pustym skrzyżowaniu jest jedną z bardziej irytujących rzeczy jakie się zdarzają na drogach.
Poza tym tu chodzi bardziej o zasadę, przez głupotę jednego człowieka wprowadza się zupełnie niepotrzebne regulacje. Jakoś przez te x lat gdy światła były wyłączane w nocy ludzie masowo nie ginęli na tych skrzyżowaniach. Może Ty należysz do ludzi którzy uważają że państwo wie lepiej co dla nich dobre, ja nie lubię gdy reguluje się wszystko bez sensu byle regulować...
Tak, W tedy niema.
Taksowki tylko sie tak ma nam wydawac ze za km zebysmy spokojnie patrzyli jak taksiarze jezdza powoli xD
Z tego co wiem taksówki biorą chyba od kilometra nie od minuty, ale nie oto mi chodzi. Nasza wspaniałe miasto posiada drogi 3 pasmowe na których rozpędzenie się do 150 w nocy nie stanowi większego problemu (no chyba, że prowadzi się minibus), nie jednemu cwaniakowi zwłaszcza na motorze odechce się zapi*^% jak oszalały kiedy będzie wiedział, że ma światła przed sobą. Co do tych protestów to ja nie wiem czy aż tak dużo ludzi będzie protestowało. Bo niby dlaczego? Co korki będą powstawać? Nawet jeżeli będą jakieś niedogodności spowodowane przez te światła to bezpieczeństwo NIEMA CENY! Stawiam na to, że sygnalizacja będzie włączona w tedy kiedy okaże się, że któryś z tych którzy ją włączyli będzie musiał raz na ruski rok odstać 30s. Od taka spiskowa teoria.
Włączenie sygnalizacji pomóc pomoże ale nie aż tak dużo jak byśmy tego oczekiwali. Dlaczego, ponieważ piratów, nieczytających znaki itp kierowców nic nie powstrzyma przed brawurą i biciem głową w mur na siłę.
Przykładem może być skrzyżowanie koło Domu Technika, gdzie np: pewnej nocy przy wyłączonej sygnalizacji jegomość skręcając z Kopernika wjechał pod prąd w Żelazną !
Zmierzam do tego, że włączona sygnalizacja nie zagwarantuje tego, że nocą kierowcy i tak będą na czerwonym świetle przejeżdżać byle nie stać i patrzeć się na pustą jezdnię/okolicę, a wystarczy jeden nieuważny gapowicz i kolejna katastrofa gwarantowana.
Ja bym był za tym by drogi przelotowe przez miasto wyłączyć z sygnalizacji na noc, a resztę ulic zostawić z sygnalizacją na noc.
Przy domu technika nie ma skrzyżowania Kopernika z Żelazną :) lecz Zamiast Żelaznej jest Armii Krajowej (aawna 22 lipca), zamiast Kopernika jest Piłsudskiego :)
maddox ma rację niepotrzebne działania typowo medialne . Po co te światła będą czynne całą dobę?? jeżeli jakiś dureń będzie chciał przejechać skrzyżowanie bez zatrzymywania to i tak przejedzie na czerwonym. jest tak jak napisał poprzednik państwo wie lepiej co jest dobre dla obywatela
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!