metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
apacz ~apacz (Gość)14.10.2011 17:07

"Piotrkowianin" napisał(a):
Słusznie! To rondo jest skopane. Powinno być tak, że z lewego pasa wjeżdża się na jednopasowe rondo, a prawy pas służy do skrętu w prawo przed rondem - mniej więcej coś w ten deseń: http://img255.imageshack.us/img255/251/rondol.jpg
Kilka lat temu widziałem takie ronda w Tychach.

I to jest IDEALNY pomysł!! Może jakaś petycja w tej sprawie bo tak jak Piotrków wita przejezdnych to jeszcze nie widziałem. Albo się pokrzywi felgi wjeżdżając od strony Bełchatowa albo skasuje auto na pierwszym rondzie.

00

qwert ~qwert (Gość)14.10.2011 18:06

~Batman właśnie przez takich jak Ty dochodzi do stłuczek bo się nie umiesz dostosować do najprostszych znaków.no ale jak Ci sam podinspektor nie jest w stanie tego wytłumaczyć to oddaj prawko i się doszkol.

00

grzmot ~grzmot (Gość)14.10.2011 18:37

czy to takie skomplikowane:jadąc od Sulejowa w Sulejowską jedziemy WYŁĄCZNIE lewym pasem,prawy jest WYŁĄCZNIE dla pojazdów jadących w stronę obwodnicy.dlaczego dochodzi do stłuczek?bo zawsze jakaś tępa strzała zjawi się na prawym pasie choć jedzie w Sulejowską!gdyby wszyscy jechali lewym na centrum spokojnie by każdy zjechał bo w tym czasie teoretycznie nikogo na prawym być nie powinno.

00

Przekora:) ~Przekora:) (Gość)14.10.2011 19:36

Zgadzam się z tym, że rondo turbinowe rozwiązało by całą sprawę. Wystarczy odpowiednio namalować obszary wyłączone z ruchu. A czy kierowcy potrafiliby takim rondem jechać to już osobna kwestia:)

00

qwert ~qwert (Gość)14.10.2011 19:40

na tak prostym rondzie nie umieją a Ty piszesz o turbinowych:}

00

timig ~timig (Gość)14.10.2011 19:53

"grzmot" napisał(a):
czy to takie skomplikowane:jadąc od Sulejowa w Sulejowską jedziemy WYŁĄCZNIE lewym pasem,prawy jest WYŁĄCZNIE dla pojazdów jadących w stronę obwodnicy.dlaczego dochodzi do stłuczek?bo zawsze jakaś tępa strzała zjawi się na prawym pasie choć jedzie w Sulejowską!gdyby wszyscy jechali lewym na centrum spokojnie by każdy zjechał bo w tym czasie teoretycznie nikogo na prawym być nie powinno.

przeczytaj uważnie wszystkie komentarze w ty moje...

00

grzmot ~grzmot (Gość)14.10.2011 20:10

czytałem i dlatego napisałem o tępych strzałach.

00

timig ~timig (Gość)14.10.2011 21:02

"grzmot" napisał(a):
~grzmot (Gość)
49 minut temu, 20:10
czytałem i dlatego napisałem o tępych strzałach.

a jeśli ktoś wyjdzie z ul. Miast Partnerskich na prawy pas a Ty go nie zobaczysz w lusterku jadąc od strony Sulejowa lewym pasem i zmieniając na prawy do ul. Sulejowskiej to czyja będzie wina?

00

word-ek ~word-ek (Gość)14.10.2011 21:42

drodzy szanowni komentatorzy proszę czytać prawo o ruchu drogowym, tam wszystko pisze. Nasz "Kodeks drogowy" dokładnie określa zachowanie kierowcy przed każdym skrzyżowaniem /bez względu jakie ono jest/

00

ędwardącki ~ędwardącki (Gość)14.10.2011 21:59

Nawet gdyby wszycy jadący od strony Sulejowa na Sulejowską jechali lewym pasem to i tak pozostanie problem jadących z Miast Partnerskich na Sulejowską.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat