metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
KAJTEK ~KAJTEK (Gość)22.11.2011 15:41

Stop to stop ! ! a ciekaw jestem jak by to było wasze dziecko kto by był winien STOPEK czy KIEROWCA . Pracowałem 15 lat w pogotowiu i widziałem co kierowcy potrafią , sam mam 25lat prawko i wiem co to pasy , bo nie raz przy wypadku by nas roziechał psełdo kierowca , a tłumaczenie że nie widział to go dyskfalikuje jako kierowce . KTO GO EGZAMINOWAŁ? ?

00

abbccc abbcccranga22.11.2011 16:41

Cytuję:
Kierowca chyba nawet nie hamował, bo nie widać żadnych śladów na drodze.

jakie ślady hamowania w czasach układu ABS w większości samochodów - ślady hamowania widać na filmie - to zapalające się światła "stop" na samochodzie
i zwróćcie uwagę na 8 i 9 sekundę nagrania:
gdzie jest samochód jadący w stronę szpitala, "dyżurna ruchu", pojadz sprawcy
i w 10 ...
oraz potrącone dziecko

00

Aman Amanranga22.11.2011 16:46

"gosc" napisał(a):
dajcie ludzie spokój moje dzieci tamtędy chodzą codzień i nieraz mam chęć to panią stopke ustawic do pionu ona tam nie powinna pracowac

Na Łódzkiej jest podobnie. Pan stopek czeka jak przejadą wszystkie pojazdy i nic nie jedzie dopiero wtedy wchodzi z lizakiem na ulicę. Tak to każde dziecko wie, że się przechodzi. Wcześniej jak bodajże stopków wystawiała ROKA to gość wystawiał najpierw lizaka i auta wiedziały, ze muszą się zatrzymać. Nieraz to i zatrzymywał auta jak jakaś starsza osoba chciała przejść czy matka z dzieckiem. A ten teraz to uważa, że najlepiej jakby dzieciaki same przechodziły i jakby aut nie było.

00

Aman Amanranga22.11.2011 16:59

Co tu szukać daleko. Dzisiaj już ktoś wjechał z prawego pasa na lewy i walną w barierkę na nowym wiadukcie na Łódzkiej. Widać tylko ślady opon.
http://imageshack.us/photo/my-images/265/zdjcie0164pc.jpg/

Komentarz był edytowany przez autora: 22.11.2011 17:00

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.11.2011 17:16

Ciekawe, kto kierował tym samochodem - czy rzeczywiście właściciel, czy może też jego żona, brat, kochanka, ojciec, itp. itd. po kielichu?

00

ze wsi ~ze wsi (Gość)22.11.2011 17:19

a gdzie komentarze o EPI ? no właśnie i mieszczuchy z EP jeżdzą jak patałachy

00

Julia ~Julia (Gość)22.11.2011 17:19

hej... mam 10 lat chodzę do tej szkoły nr 10 i chodzę z tym chłopakiem do szkoły , znam go dobrze i nie podam jego danych. Dla mnie to była tragedia!

00

Tartu Tarturanga22.11.2011 17:20

Ale słuchajcie nie to że bronie kierowce bo ...
Ale ta pani wchodzi w 7-8s sekundzie a wypadek miał miejsce w 10s tak, że kierowca miał na reakcje 2-3 s i to na dodatek z lewej strony.
I widać że to dziecko wchodzi na auto.

00

Tartu Tarturanga22.11.2011 17:25

W/g mnie przeprowadzenie dzieci powinno wyglądać tak :
Stopek przeprowadza dzieci stojące z lewej strony jak będzie już na prawym pasie bierze dzieci z prawej strony ( w tym przypadku potrącone dziecko ), do tego czasu dzieci z prawej nie przechodzą tylko czekają.
Jak dzieci z prawej strony przeprowadzi na lewą i będzie z prawej wtedy zabiera te z lewej na prawą stronę i tak do skutku.
Bo to co widać na filmie bezmyślne rozwiązanie, bo kierowca z lewej nie maił odpowiedniego czasu na reakcje 2-3s gdy dziecko wtargnęło na jezdnie.

00

Mreo ~Mreo (Gość)22.11.2011 17:26

kierowca spojrzał na stopke chciał przejechać a nie zauważył po prawej dziecka proste.. a powinien zwolnić...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat