metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
xxx ~xxx (Gość)22.11.2011 20:40

Mam prawo jazdy dłużej niż 10 lat i wiem jedno,że przed każdymi pasami dla pieszych i nie tylko,należy zwolnić!! Dziecko widząc Panią stopek po prostu wchodzi na pasy,a każdy kierowca ma obowiązek myśleć również za innych nie tylko za siebie!! i nie ma co zwalać winy na panią stopkę,dziecko,opiekuna,Winny jest kierowca!!!!Każdy wyrażający negatywne opinie powinien oczami wyobraźni umieścić swoje dziecko na miejscu dzisiejszej tragedii ,a później komentować i szukać winnych

00

matka ~matka (Gość)22.11.2011 22:32

jestem przerażona.moje córki w czasie wypadku dochodzily akurat do zabki, to mogły byc one, od wypadku dzieliło je 10-15 sekund. bardzo współczuje rodzicom chłopca.prosze o rozwage wszystkich kierowców-jak widac ani p.stopka, ani ojciec nie zapobiegli tragedii, a to oznacza, ze nasze dzieci nie sa bezpieczne. to przerażające i przykre zarazem.

00

MAZI ~MAZI (Gość)22.11.2011 23:36

mogł nie zauwazyc z kilku powodów:
1)pisze ze mial oszronione szyby
2)mógł słuchac głosno muzyki
3)dziecko wtargnelo na pasy
To wszytsko moglo spowodowac ze koles nie byl swiadom ze kogos potrącil...

00

shosanna ~shosanna (Gość)23.11.2011 00:14

"75marek" napisał(a):
Szczerze powiem że nie raz ani dwa widziałem jak ten pseudo stopek sobie stoi w drzwiach szkoły

Pisałam już o tym na innym forum, ale teraz powtórzę. Osoba przeprowadzająca pojawia się na pasach o ściśle określonych porach zapisanych w jej harmonogramie pracy. Nie zawsze więc ma obowiązek przebywać na przejściu w danym czasie. A co do tej Pani, to nie raz i nie dwa zdarzało się że nawet wychodząc już po zakończonej pracy, "po cywilnemu", przeprowadzała dzieciaki na drugą stonę ulicy. Owszem, źle się stało że ucierpiało dziecko, ale był to nieszczęśliwy wypadek. I jeżeli już przypisywać winę, to każdemu sprawiedliwie.

Komentarz był edytowany przez autora: 23.11.2011 00:34

00

Irbis ~Irbis (Gość)23.11.2011 00:39

Tego, co pisze lukch, nawet cytować nie warto.
Na 100 procent NALEŻY przewidzieć, że przed szkołą po pasach będą chodzić dzieci. 40 km/godz w tym miejscu, to prędkość wariacka. Obecnośc "Pani stopek" to czynnik dodatkowy. Jeśli nie widzi się tak ubranej osoby z tablicą, to znaczy że nie widzi się nic przed sobą i nie powinno się prowadzić.
A pisanie w tej sytuacji o "zgrai gówniarzy" to już więcej niż chamstwo, to jakaś socjopatia!

00

eeee ~eeee (Gość)23.11.2011 00:39

Twarzy nie widziałam, bo szyby miał całe oszronione. Zapewne nawet dzieciaka nie widział a szyby zawsze mógł oczyścić...

00

Myśliciel Myślicielranga23.11.2011 06:50

"Pietrek" napisał(a):
UWAZAJ NA SIEBIE I NA INNYCH o tym pamieatajcie

Trzeba uważać też na ciebie.

00

Tartu Tarturanga23.11.2011 09:14

"Irbis" napisał(a):
Na 100 procent NALEŻY przewidzieć, że przed szkołą po pasach będą chodzić dzieci.

A tam są jakieś znaki, że jest szkoła ???
Pytam z ciekawości bo na monitoringu nie widać takich znaków.
A powinny być jeśli jest szkoła. teoretycznie tam jest 50 km/godz.
Tak, że jak ktoś jest spoza miasta może nawet tego się nie spodziewać ???

00

Tartu Tarturanga23.11.2011 09:16

http://szkolauj.blogspot.com/2010/03/zdjeciauwaga-dzieci.html
Mam na myśli takie znaki .

00

blondyneczka ~blondyneczka (Gość)23.11.2011 09:34

"Mysliciel" napisał(a):

hahahahah DOBRE :DD !!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat