Stop to stop ! ! a ciekaw jestem jak by to było wasze dziecko kto by był winien STOPEK czy KIEROWCA . Pracowałem 15 lat w pogotowiu i widziałem co kierowcy potrafią , sam mam 25lat prawko i wiem co to pasy , bo nie raz przy wypadku by nas roziechał psełdo kierowca , a tłumaczenie że nie widział to go dyskfalikuje jako kierowce . KTO GO EGZAMINOWAŁ? ?
jakie ślady hamowania w czasach układu ABS w większości samochodów - ślady hamowania widać na filmie - to zapalające się światła "stop" na samochodzie
i zwróćcie uwagę na 8 i 9 sekundę nagrania:
gdzie jest samochód jadący w stronę szpitala, "dyżurna ruchu", pojadz sprawcy
i w 10 ...
oraz potrącone dziecko
Na Łódzkiej jest podobnie. Pan stopek czeka jak przejadą wszystkie pojazdy i nic nie jedzie dopiero wtedy wchodzi z lizakiem na ulicę. Tak to każde dziecko wie, że się przechodzi. Wcześniej jak bodajże stopków wystawiała ROKA to gość wystawiał najpierw lizaka i auta wiedziały, ze muszą się zatrzymać. Nieraz to i zatrzymywał auta jak jakaś starsza osoba chciała przejść czy matka z dzieckiem. A ten teraz to uważa, że najlepiej jakby dzieciaki same przechodziły i jakby aut nie było.
Co tu szukać daleko. Dzisiaj już ktoś wjechał z prawego pasa na lewy i walną w barierkę na nowym wiadukcie na Łódzkiej. Widać tylko ślady opon.
http://imageshack.us/photo/my-images/265/zdjcie0164pc.jpg/
Ciekawe, kto kierował tym samochodem - czy rzeczywiście właściciel, czy może też jego żona, brat, kochanka, ojciec, itp. itd. po kielichu?
a gdzie komentarze o EPI ? no właśnie i mieszczuchy z EP jeżdzą jak patałachy
hej... mam 10 lat chodzę do tej szkoły nr 10 i chodzę z tym chłopakiem do szkoły , znam go dobrze i nie podam jego danych. Dla mnie to była tragedia!
Ale słuchajcie nie to że bronie kierowce bo ...
Ale ta pani wchodzi w 7-8s sekundzie a wypadek miał miejsce w 10s tak, że kierowca miał na reakcje 2-3 s i to na dodatek z lewej strony.
I widać że to dziecko wchodzi na auto.
W/g mnie przeprowadzenie dzieci powinno wyglądać tak :
Stopek przeprowadza dzieci stojące z lewej strony jak będzie już na prawym pasie bierze dzieci z prawej strony ( w tym przypadku potrącone dziecko ), do tego czasu dzieci z prawej nie przechodzą tylko czekają.
Jak dzieci z prawej strony przeprowadzi na lewą i będzie z prawej wtedy zabiera te z lewej na prawą stronę i tak do skutku.
Bo to co widać na filmie bezmyślne rozwiązanie, bo kierowca z lewej nie maił odpowiedniego czasu na reakcje 2-3s gdy dziecko wtargnęło na jezdnie.
kierowca spojrzał na stopke chciał przejechać a nie zauważył po prawej dziecka proste.. a powinien zwolnić...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!