Ciekawe co to za motorówka MARTYNA SM-0142 ze zdjęcia, chyba ktoś pozwolił sobie na prywatne wojaże po zalewie a Szeryfowie z Bronisławowa mają uszy od śledzia i nie słyszą jak z przeciwnego brzegu startuje , tej łodzi nie ma na stanie wopr-u , tymbardziej nie powinno być jej na Zalewie Sulejowskim.
Którego wopru, sprawdziłeś rzetelnie. Jak byś się trochę orientował w tych sprawach to byś wiedział, że zalew nie obstawia tylko wopr z Piotrkowa.
Jak nie my to kto.....? W-1 czyli Ratownicy medyczni z Piotrkowa Tryb....bo jak nie my to kto? :)
dwa zakłady ubezpieczeń, dwa wopr-y, policja i straż miejska, dwóch wiceprezydentów - Polska a chyba w szczególności Piotrków to największe nagromadzdenie nonsensów.
Na początku maja miałeś iść do lekarza. Byłeś?
Pan Skrodzki chyba się za bardzo przyzwyczaił do tego prezesowania. Ile to on tam już lat siedzi....? ;)
do stretfighter86. Nie masz wiedzy na temat tej motorówki tak samo jak na temat ratownictwa wodnego więc się nie wypowiadaj Witoldzie W. Krótką masz pamięć. Zapomniałeś jak tytułowałeś się RATOWNIKIEM a posiadałeś stopień Młodszego Ratownika ( pomocnik ) ???
Szanowni Bracia,
nie mam pojęcia kim jest "stretfighter86". Wiem za to, kogo omyłkowo macie na myśli pisząc "Witoldzie W.". Tak, nazywam się Witold Wolfram i z politowaniem patrzę się na uprawiane przez Was "hejterstwo". Nie mieszam się do spraw, które mnie nie dotyczą. Wyrażane przez siebie opinie zawsze podpisuję z imienia i nazwiska. Biorę za każde swoje słowo pełną odpowiedzialność. W tym przypadku myślę jednak, że "obserwator" wolałby ze mną nie wchodzić w publiczną polemikę dotyczącą sytuacji prawnej WOPR, przepisów Ustawy z dnia 18 sierpnia 2011 r. o bezpieczeństwie osób przebywających na obszarach wodnych, Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 23 stycznia 2012 r. w sprawie minimalnych wymagań dotyczących liczby ratowników wodnych zapewniających stałą kontrolę wyznaczonego obszaru wodnego (Dz. U. z dnia 27 stycznia 2012 r.), Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 6 marca 2012 r. w sprawie sposobu oznakowania i zabezpieczania obszarów wodnych oraz wzorów znaków zakazu, nakazu oraz znaków informacyjnych i flag (Dz. U. z dnia 19 marca 2012 r.), Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 27 lutego 2012 r. w sprawie wymagań dotyczących wyposażenia wyznaczonych obszarów wodnych w sprzęt ratunkowy i pomocniczy, urządzenia sygnalizacyjne i ostrzegawcze oraz sprzęt medyczny, leki i artykuły sanitarne (Dz. U. z dnia 9 marca 2012 r.), Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 21 czerwca 2012 r. w sprawie szkoleń w ratownictwie wodnym (Dz.U. z dnia 2 lipca 2012 r.), art.271, art.288 kodeksu karnego i innych zagadnień sprawdzających moją wiedzę.
Witold Wolfram
Nie wiem czemu obawiacie się tak Pana Witolda W. i czy nadal zamierzacie z tym Człowiekiem walczyć swoimi metodami- prymitywnymi do bólu ,ale widać że czujecie na plecach oddech RWR-u. Może i słusznie . Co do Pana Skrodzkiego to za jego czasów przynajmniej ratownicy w weekendy 24 godziny na dobę stacjonowali a na tygodniu byli pod telefonem , przykro Wam nie zgodzić się z wyrokiem sądu,który unieważnił wybory ,ale utrudnianie przeprowadzenia kolejnych w obawie o porażkę też sensu nie ma,prawdziwy ratownik na 1. miejscu stawia pomoc potrzebującym ,nie humory i polemiki . Dlaczego nikogo nie ma teraz na Bronisławowie ?Czy wyrok sądu to za mało żeby oddać klucze od woprówki,dokumenty i przeprowadzić kolejne wybory? Czy jeśli na Zalewie Sulejowskim stanie się tragedia to też się pod tym podpiszecie(jako prezes wybrany dnia 2.02.13 r czy jako obecny)? A krypa Martyna to własność prywatna jednego z członków Wopr , za kadencji p. Skrodzkiego takich szopek nie było. Podsumowując : APELUJĘ O ROZSĄDEK(nie tylko wypoczywających nad wodą) .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!