Przecież, każdy wie kto brał udział w szykanowaniu N. Każdy z tych "super uczniów powinien być wydalony ze szkoły ( dla przykładu) tylko to może zatrzymać bezkarność hejtu.
Prosta sprawa, a jednocześnie bardzo trudna, ale fundamentalna. Są dzieci, młodzież i są rodzice i ogólnie dorośli. Bardzo żal tego młodego człowieka i żal, ból jego rodziców. Obecne czasy całkiem zmieniły i rozmiękczyły system wychowawczy i nie będę tracił czasu na jego opisywanie, ale rodzice ogarnijcie i otrząśnijcie się w końcu z tego marazmu, bo jeżeli system sobie nie radzi z problemem, a wasze dziecko gaśnie w oczach i "błaga" wręcz o ratunek, to sami musicie wziąć sprawy w swoje ręce i je wspierać i ratować. Przede wszystkim starajcie się mieć cały czas "kontakt" ze swoim dzieckiem. Nie jest trudno zlokalizować takich "oprawców" i najczęściej męska rozmowa, gdzieś na boku załatwia sprawę na cacy i definitywnie. Rodzice, jeżeli sami nie pomożecie swoim dzieciom to ani szkoła, ani pani psycholog, ani nikt inny nie pomoże waszym największym skarbom.
Proszę wziąć się też za Piome i panią W od matematyki. Dzieci boją się chodzić na lekcje, są szykanowani. Matematyczka maturzystów zmusza do rezygnacji z matury kosztem wyników matury. Chodzi do sekretariatu sprawdzać , czy uczniowie zrezygnowali. A jest to niezgodne z prawem. Grozi, że jeśli zechcą zdawać, to postawi 1 na koniec albo jeśli się wycofają , to 2. Od lat to trwa. Dyrektor wie i nic z tym nie robi. Rodzice boją się odezwać. Tak nie może być.
Dyrektor w trybie natychmiastowym powinien dyscyplinarnie zostać wyrzucony z pracy. Co to znaczy że nie przejął się kontrolą. W jakim mieście my żyjemy.
Jeden z tych mośków w szatni się śmiał, że ,,ch..a mi zrobią,,....brak słów...
Czemu w tv o tym nie mówią? To się nadaje do uwagi czy sprawy dla reportera. to trzeba nagłośnić. Władze na siłę chca sprawę zamieść pod dywan. Stop przemocy w szkolach. LGBT i różne lewactwa i inne dziwactwa są gloryfikowanie a sprawa dziecka które było przez takich lewaków hejtowane jest zamiatana pod dywan
Ludzie opanujcie się wreszcie i obudźcie! Czy wy macie świadomość że w każdej szkole znajdą się prześladowca i ofiara? Sama byłam osobą którą prześladowano ponieważ byłam najlepszą uczennicą w klasie. Byłam popychana, wyzywana. Bałam się chodzić do szkoły ale jakoś to udało mi się przetrwać. Każdy powód jest dobry żeby się z kogoś pośmiać. Szkoła jak zwykle nigdy nic nie wie...a pogadanki nic nie dają. Muszą w końcu powstać solidne kary na takich bandziorów, żeby już nigdy nikomu nie przyszło do głowy poniżać drugiego człowieka.
Swoją drogą... Dziś wśród dorosłych panuje znieczulica, chamstwo, agresja więc wcale dziwnym nie jest że młodzi biorą przykład takich zachowań.
Jedno jest pewne. Gdybym była rodzicem tego chłopca, zrobiłabym wszystko, absolutnie wszystko żeby się dowiedzieć kto prześladował moje dziecko i podjęłabym swoje kroki by wymierzyć im sprawiedliwość. Ci ludzie już nigdy nie będą szczęśliwi, myślę że nigdy się nie pogodzą z tym co się stało i domyślam się że życie dla nich poniekąd już się skończyło.
Wyrazy współczucia dla rodziców.
Do dymisji ministra Edukacji Narodowej Barbara Nowacka za całokształt. Przyspieszony tryb za karygodne słowa o "polskich nazistach".
A czy pamięta ktoś czarny marsz z 2000 roku ? Zginął wtedy młody uczeń "Piomy" i chyba jeszcze wtedy uczył tej szkole przyszły poseł Ostrowski
Na marszu radni chcą sobie nabić punkty rozpoznawalności. Wielcy organizatorzy. Robienie polityki na tragedii to wstyd
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!