pamiętam również rozwścieczonych mieszkańców przed sądem jeszcze wtedy na Stronczyńskiego powinni go dać pod sąd ale ludzi ....i byłoby po sprawie a nie jeszcze dziada utrzymywać za naszą kase w innym kraju już dawno zasiadł by na magicznym krześle !!!!
Ja pamiętam tamto lato, jestem w podobnym wieku do zamordowanych chłopców, to był koszmar, czegoś tak potwornego nie pamiętam ze swojej historii. Jak znaleźli ciała, ile plotek i fałszywych informacji krążyło, wieczorami nie było dzieci na podwórkach, strach wtedy był potworny. Później ta informacja, że złapali mordercę. Dzisiaj jestem matką i nie wyobrażam sobie, że ta bestia może tu wrócić, że może wyjść tutaj na ulicę, w ogóle nie wyobrażam sobie tego, że on wyjdzie. Podobno był w pojedynczej, pilnowanej celi żeby współwięźniowie nic mu nie zrobili... może zanim go wypuszczą to spędzi trochę czasu w innej, większej... nie mieściło mi się to w głowie wtedy i nie mieści dzisiaj. pamiętam nazwiska ofiar, nie wyobrażam sobie co czują ich rodzice :( nie wyobrażam sobie będąc rodzicem nie dorwać go gołymi rękami.
pamiętam, zginęło dziecko z Placu Litewskiego! i dzieci z Wyzwolenia!, współczucie dla rodzin. Pamiętamy!
Co do tej trójki chłopców to chyba nie były z osiedla Wyzwolenia. Jeżeli dobrze kojarzę byli z okolic Wojska Polskiego (tam gdzie ujęcie wody) a jeden z tych chłopców był chyba z poza Piotrkowa - przyjechał do rodziny na wakacje.
tam chyba ktoś mieszka. Mieszkanie było na I piętrze a nie widzę aby któreś z nich było pustostanem.
Masz rację Panie Kacie. Odstąpienie od kary śmierci w kodeksie karnym zawdzięczamy koalicji SLD i PSL do spółki z nieboszczką Unią Wolności obecnie wystepującą dla niepoznaki jako Platforma Obywatelska. Teraz wiecie jak jest z psuciem prawa w Polsce.
Jeden chlopak przyjechal z Lubanowa, kolo Grabicy... kolejny byl z Wojska Polskiego, mieszkal pietro pode mna...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!