Chamstwo niektórych (nie wszystkich) kierowców kwitnie. Np. jadąc ostatnio 6 - kierowca nie zatrzymał się na przystanku k. II LO. Na moje zapytanie dlaczego-odpowiedział, że ..tam coś pisze na przystanku". Przy drzwiach stała młodzież, za oknem padał deszcz.
Owszem jest napisane na przystanku ,,na żądanie" . Napis jest niewidoczny i umieszczony w miejscu takim, że z daleka go nie widać.
Pozdrawiam pana chama.
Fakt kierowcy mzk w Piotrkowie są koszmarni jeszcze nigdy nie słyszałem by któryś np.odpowiedział mi dzień dobry.Jedynie Pani która jako kierowca pracuje reszta totalne gbury i tyle.Być może maja taką politykę pracy i wiadomo z pasażerami się nie rozmawia jak o coś informacyjnie pytają to można grzecznie odpowiadać a nie gburowato
Byłam świadkiem podobnej sytuacji w której chamski kierowca nie otworzył drzwi chłopakowi który dobiegł do mzk-i której drzwi dopiero co się zamkneły. kierowca spojrzał na chłopaka i odjechał.
Jest taki jeden kierowca na oko 35 lat,ale cudaczek!Ojjjjjjj taki przystojniaczek,ze szok!Uprzejmy! W zeszłym tyg w piątek bodajże, po godz 15 prowadzil 10 w strone Slowackiego. Z nim chciałoby się jechać na koniec swiata :D
Pozdrawiam :)
"Niestety kierowca bezczelnie odjechał i jej nie zabrał. Coś takiego to chamstwo - mówi mieszkaniec." To chyba ten Pan w życiu w łodzi lub większym mieście nie był
Gdyby ktoś mi klepał w samochód też bym uciekał..Sądzę, że kierowca obserwował drugie lusterko, aby włączyć się do ruchu.
Tak ie zachowanie chamskie kierowców oraz bardzo chamskie zachowanie kontrolerów, którzy traktują pasażerów jak oszustów złodziei w piotrkowskich "mzk" jest normą.
do ~kierowca (Gość) "dzieki remontom jest przewaznie opuzniony wiec jezeli po czsie pasazer jeszcze biegnie to napewno bedzie pierwszy na nastepny kurs6!" prawda, tylko w Piotrkowie następny kurs na ogół jest za 60 albo 90 minut. Miłego czekania, kiedy będą te przystanki z kawą?
jestem zawodowym kierowca autobusów teraz śmigam na turystyce i liniach między miastami ale jest prawda iż w Piotrkowie kierowcy mzk nie wszyscy ale ci co myślą że 20 lat jazdy po mieście robi z nich zawodowca tylko w trasie się gubią , robią co chcą i w dupie mają pasażera bo mu nie zależy proste . A nasze mzk nic z tym nie robi
Ep - A moze pomyslec Panie prezesie o wymianie kierowcow(moze to byl kierowca z PRL-u).Jest bardzo duzo chetnych do tej pracy i w koncu postawic na mlodziez:) - Młodzi kierowcy, kiedyś poprosiłam o bilet i przeprosiłam, że mam 20 zł /było po g. 20/, najpierw się żachnął, że nie sprzeda, ale na moją usilną prośbę sprzedał i wydał po 10 i 20 gr, chociaż mógł normalnie. Jak to nazwać, ze starszymi nie zauważyłam takich problemów, a mzkami jeżdżę często.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!