metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
darek ~darek (Gość)09.11.2013 13:15

a no wybory idą wiec szum potrzebny zona chce wrócić do pracy wiec trzeba wojować bo do rady też sie nie udało

00

F2q F2qranga09.11.2013 13:25

Właściwie to wszystko mi jedno jak się będą te ronda nazywać. Głupia polityczna gierka pod wyborców . Jak się uda to zechcą skweru Ofiar Zamachu Smoleńskiego i 'dwóch minut nienawiści'.

00

gość ~gość (Gość)09.11.2013 14:33

Przyjdzie nowa ekipa i dojdzie do wniosku, że nazwę trzeba zmienić i tak zamiast zajmować się problemami w tym mieście, zajmują się bzdetami......

00

95th 95thranga09.11.2013 14:50

[cytat="GRH-7-DAK"][/Ja mam inne propozycje :
Rondo im 25 Pułku Piechoty i 7 Dywizji Piechoty
Rondo im.Armii Prusy i Armii Łódź
Robdo im. Obrońców szosy Piotrkowskiej i obrońców gór Borowskich
Rondo im.Oddziału Partyzancoego Wicher i 25 PP Ak
Rondo im 76 Pułku Piechoty i 86 Pułku Piechoty
Wszystko związane z historią Piotrkowa]
Brawo!
Zamiast peryferyjnych uliczek, lepiej żeby ronda nosiły nazwę jednostek wojskowych, które NAPRAWDĘ miały wpływ na historię naszego miasta. A może nazwać je imieniem płk Ludwika Czyżewskiego? Czym dla Piotrkowa zasłużył się Prezydent Kaczyński? Więcej, czym zapisał się w polskiej historii? Chyba tylko tym, że ma charyzmatycznego brata, który pewnie niedługo zapewne przejmie władzę.

Komentarz był edytowany przez autora: 09.11.2013 14:51

00

Propozycje: ~Propozycje: (Gość)09.11.2013 15:58

Swojej ulicy nie mają: Zygmunt Zaremba (współtwórca rządu emigracyjnego), Jordan Kański (matematyk, fizyk, statystyk, meteorolog), Mirosław Dobrzański (pozytywista, redaktor gazety "Tydzień"), Feliks Nowicki (architekt, autor np. Pałacu Sprawiedliwości - Sądu), Emilia i Felicja Krzywickie (mauczycielki; prowadziły salon kulturalny), Józef Goleński (muzyk), Leon Rzeczniowski (historyk), Roman Plenkiewicz (pedagog), Józef Gampf (patriota, prezes Straży Ogniowej), Franciszek i Andrzej Spanowie (twórcy teatru w Piotrkowie).
---
Wszyscy to Piotrkowianie i osoby zasłużone nie tylko dla miasta.
Dodatkowo - osoby godne odnotowania, gdyż działające w II poł. XIX w., podczas okresu rusyfikacji!

00

chłopak z krakówki ~chłopak z krakówki (Gość)09.11.2013 16:05

Radni Miejscy - jeśli wysłuchacie tego apelu - wstydźcie się. Nie znacie historii miasta i postaci wybitnych piotrkowian! Cudze chwalicie (ponadto tylko, aby bić w bębny polityki), a swojego nie znacie!

00

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)09.11.2013 16:14

"timig" napisał(a):
zachęcam do wzięcia udziału w ankiecie w temacie nazwy dla rond

Słuchaj - dobrym pomysłem byłoby, abyś stworzył ankietę na poważnie z podawanymi poniżej propozycjami. Zobaczylibyśmy jakie są wyniki.

00

timig ~timig (Gość)09.11.2013 18:03

wyniki na chwilę obecną do pobrania tutaj - http://hostuje.net/file.php?id=abfdd04a274c2adc4aecb22897b06691
osoby którym udało się głosować kilka razy (!) zostały poprzez weryfikacje IP usunięte aby nie przekłamywały wyników (notabene byli to sami PiSlamiści).
niestety umieszczenie wszystkich zgłaszany nazw dla rond jest dość problematyczne, chyba że administracja portalu tym się zajmie i wspólnie zgłosimy alternatywną nazwę? Jestem otwarty na propozycję...

00

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)09.11.2013 18:05

"timig" napisał(a):
chyba że administracja portalu tym się zajmie i wspólnie zgłosimy alternatywną nazwę

Właśnie - apelujemy do epiotrkow.pl o stworzenie sondy dotyczącej nazwy rond. Tylko takiej poważnej. Otwartej na wszystkie propozycje.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga09.11.2013 18:10

A ja chciałbym, żeby to rondo zostało prawidłowo oznakowane. Jadąc ul. Krakowskie Przedmieście od strony Rozprzy widzimy tylko kierunek Warszawa z numerem drogi 91, która wcale do Warszawy nie prowadzi. A gdzie Łódź, Częstochowa, Wrocław, Kielce, Radom, czy Sieradz?
Jakiś "mądry inaczej" zaprojektował takie oznakowanie, a drugi, równie mądry, je zatwierdził. Ciekawe, czy obaj "fahofcy" znają obowiązujące w tym temacie przepisy, bo obawiam się, że wątpię.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat