TERAZ8°C
JAKOŚĆ POWIETRZA Zła
reklama

Region: W Radomsku jedli zalewajkę

A.Stańczyk
Aleksandra Stańczyk niedz., 11 września 2011 19:49
Rozpoczęli o godz. 12.00 „Wielkim gotowaniem” radomszczańskiej zalewajki w siedzibach restauracji biorących udział w festiwalu. Te, serwując kulinarny specjał wg oryginalnej receptury, walczyły o głosy publiczności w konkursie „Najlepszy smak radomszczańskiej zalewajki” oraz uznanie jury w konkursie „Mistrz radomszczańskiej zalewajki”.

Wykryto bloker reklam!

Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.

Dziś w Radomsku odbył się II Ogólnopolski Festiwal Zalewajki, którego gościem specjalnym, a zarazem przewodniczącym jury w konkursie branżowym, był Robert Makłowicz, który również ugotował lokalny przysmak.


Tradycyjnie podczas festiwalu wszyscy ci, którzy mają problemy z dietą lub chcą ich uniknąć w przyszłości, mogli zasięgnąć indywidualnych porad i konsultacji u dietetyków, na specjalnie w tym celu przygotowanym stoisku.

Nie tylko kulinarne klimaty unosiły się tego wyjątkowego dnia nad Parkiem Świętojańskim w Radomsku, bo Ogólnopolski Festiwal Zalewajki to także muzyka. W tym roku zaproszono uwielbianą przez dzieci Majkę Jeżowską, a także niekwestionowaną gwiazdę polskiej sceny muzycznej Halinę Frąckowiak. W największych przebojach lat 60.,70.,80. i 90. usłyszeć można było grupę wokalną Szafa Gra.

Festiwalowi towarzyszył też kiermasz rękodzieła - jarmark staropolski, podczas którego całe bogactwo ręcznie wykonanych przedmiotów i smacznej, zdrowej żywności zaprezentowali artyści, rzemieślnicy i wytwórcy z całej Polski. Na terenie jarmarku utworzona została także specjalna aleja slowfoodowa.

Reklama

Podsumowanie

    reklama

    Komentarze 2

    reklama

    Dla Ciebie

    8°C

    Pogoda

    Kontakt

    Radio