Region: Z gotowania Szydłów słynie

Czwartek, 08 marca 20122
Pączuszki z ciasta kopytkowego, kalafior faszerowany mięsem mielonym, sernik bez sera - to tylko niektóre z potraw, jakie powstały w czasie warsztatów (7 marca) z gotowania zorganizowanych w Zespole Szkół Ponadgminazjalnych w Szydłowie.
fot. ZSP Szydłówfot. ZSP Szydłów

Uczestniczki spotkania najpierw pod okiem instruktorek z Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego z/s w Bratoszewicach (Oddział Piotrków) przygotowywały oryginalne potrawy, a potem wspólnie uczestniczyły w degustacji. Udział w warsztatach wzięły nie tylko matki uczniów, ale i właścicielki gospodarstw rolnych współpracujących ze szkołą oraz sponsorki wspierające placówkę.

 

Młodzież również aktywnie włączyła się w przygotowania.


Zainteresował temat?

0

0


Zobacz również

reklama

Komentarze (2)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

Piotrkowianin Piotrkowianinranga09.03.2012 09:30

Cytuję:
warsztatów (7 marca) z gotowania zorganizowanych w Zespole Szkół Ponadgminazjalnych w Szydłowie.

Zapomnieliście napisać, że organizatorem był pan dyrektor Czajka. ;))

00


zenek ~zenek (Gość)08.03.2012 20:26

dobrze, że są takie tematy, bo by szanowny portal nie miał o czym pisać... pierdoły do kwadratu...

00


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat