Nietypowe połączenie smaków, różnorodność, nietuzinkowa aranżacja dań to tylko kilka niespodzianek, które na gości czekają tego dnia ze strony podklasztornej restauracji.
Jeśli nie macie pomysłu na mikołajkowy prezent, restauracja Miód i Wino na ten grudniowy wyjątkowy dzień proponuje Wam skorzystanie z menu degustacyjnego. Opcja ta pozwoli na spróbowanie wielu dań w mniejszych porcjach.
Na swoją premierę doczekała się również karta napojów, a wraz z nią piwa z lokalnego browaru!
To coś, czego w Sulejowie i okolicy jeszcze nie było! Receptura opracowana wraz z najlepszymi piwowarami z pewnością sprawi, że właśnie to piwo będzie kojarzyć się z historią, klimatem oraz niezwykłym smakiem, które niesie ze sobą Hotel Podklasztorze.
Jedno jest pewne - nowa karta zaskoczy niejednego krytyka. Znajdziecie w niej pieczonego łososia Mowi z risotto podanego z bulionem rybnym, bulion z kury zagrodowej podany z pierożkami truflowymi, jagodowym kawiorem oraz oliwą pietruszkową, a także kremowy żurek na żytnim zakwasie podany z jajkiem oraz boczkiem z dzika.
Kosztowanie dań w cysterskich murach w towarzystwie chorałów to doskonała okazja, żeby zabrać znajomych lub rodzinę i urządzić sobie pyszne Mikołajki!