- Przede wszystkim należy zadbać o naturalną odporność organizmu, czyli prawidłowe odżywianie dziecka, racjonalna dieta, unikanie słodyczy, unikanie sztucznych barwników, które są dodawane do żywności. Należy spożywać dużo owoców i warzyw, bo zawierają dużo witaminy C, głównie warzywa zielone – fasola, groszek, brokuły i owoce cytrusowe – mówi pediatra Izabela Mękarska-Paradowska.
Dzieci powinny także spożywać jak najwięcej produktów, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak drób, ryby czy żółtka jaj, poza tym najmłodsi powinni jak najwięcej czasu spędzać na dworze.
- 25-latek zatrzymany z narkotykami
- Szpitalne gaśnice poszły w ruch - ćwiczenia przeciwpożarowe w Szpitalu Wojewódzkim im. Mikołaja Kopernika
- Zderzenie samochodu z rowerzystą na Rondzie Sulejowskim
- Niebezpiecznie na drogach regionu
- Przedstawiciele piotrkowskiej lewicy upamiętnili Święto Pracy
- Przed nami Sulejowska majówka dla Ani
- Mirosław Świech pomagał wszystkim potrzebującym. Teraz sam potrzebuje pomocy
- W Moszczenicy świętować będą gminne obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja
- Wspólna akcja krwiodawstwa ZHP i Akademii Piotrkowskiej przyciągnęła tłumy