- Przede wszystkim należy zadbać o naturalną odporność organizmu, czyli prawidłowe odżywianie dziecka, racjonalna dieta, unikanie słodyczy, unikanie sztucznych barwników, które są dodawane do żywności. Należy spożywać dużo owoców i warzyw, bo zawierają dużo witaminy C, głównie warzywa zielone – fasola, groszek, brokuły i owoce cytrusowe – mówi pediatra Izabela Mękarska-Paradowska.
Dzieci powinny także spożywać jak najwięcej produktów, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak drób, ryby czy żółtka jaj, poza tym najmłodsi powinni jak najwięcej czasu spędzać na dworze.
- W Akademii Piotrkowskiej zebrano ponad 21 litrów krwi
- Wypadek z udziałem nauki jazdy na Narutowicza
- W mieszkaniu miał ponad 170 gramów narkotyków
- Czad zabił dwóch mężczyzn
- 106. rocznica odzyskania niepodległości upamiętniona także w Moszczenicy
- To był historyczny dzień niepodległości w gminie Sulejów
- Anna Milczanowska nowym prezesem okręgu piotrkowskiego PIS
- Burmistrz Sulejowa podsumowuje i planuje
- Weź udział w konkursie, dostań dodatkowe punkty