- Przede wszystkim należy zadbać o naturalną odporność organizmu, czyli prawidłowe odżywianie dziecka, racjonalna dieta, unikanie słodyczy, unikanie sztucznych barwników, które są dodawane do żywności. Należy spożywać dużo owoców i warzyw, bo zawierają dużo witaminy C, głównie warzywa zielone – fasola, groszek, brokuły i owoce cytrusowe – mówi pediatra Izabela Mękarska-Paradowska.
Dzieci powinny także spożywać jak najwięcej produktów, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak drób, ryby czy żółtka jaj, poza tym najmłodsi powinni jak najwięcej czasu spędzać na dworze.
- 17 mln na Centrum Świętego Mikołaja w Wolborzu
- Dzień Pracownika Socjalnego. Statuetki dla MOPR i PCPR w Piotrkowie
- Podsumowali tegoroczną kwestę
- Kto zostanie mistrzem gminy Sulejów?
- Problem mieszkańców bloków w Woli Krzysztoporskiej
- Szukali ciała w dawnym szpitalu
- Lubisz jazz? Wpadnij na dwa dni do Sulejowa
- Budowa tężni solankowej w Piotrkowie oficjalnie zakończona
- Policja ukarała Antoniego Macierewicza. Czy poseł straci prawo jazdy?