O zmarłych mówi się dobrze albo wcale, proszę uszanować śmierć, odszedł człowiek, dla wielu legenda, nie uczył mnie, nie chodziłam do tej szkoły, ale znam Pana z opowiadań kolegów, których uczył i często widywałam go na mieście robiącego zakupy{ostatnie lata}, koledzy mieli z nim mnóstwo dobrych wspomnień i niech tak zostanie.
Fajny facet , uzupełniałem dziennik za niego na lekcjach , i ta grucha przy kluczach zawsze w gotowości, szkoda :(:(:(
Pamiętam jak za moich czasów na dole były automaty do gier. I Pan Mazerant zawsze robił obchód na automaty i wyłapywał tych co zamiast być na lekcjach grali na automatach. Jak tylko było słychać ciężki krok i skrzypiące buty wszyscy uciekali z automatów nawet jak żetony były już powrzucane. A jak to wc wpadł i palaczy łapał to były czasy hehehehh. Dużo fajnych nauczycieli tam uczyło. Pan Palacz fizyka, Pan Kubala WF, Pan Jacek Mlonka rysunek, Pan Maliszewski fizyka (zawsze elegancko ubrany w garniturze), Pan Nowakowski matematyka, Pan Hek, i wiele innych wspaniałych ludzi których poznałem na swojej drodze ucząc się w tej szkole.
Kończyłem TBIRMG w 1983. Doskonale pamiętam Pana Profesora,chociaż matematyki uczył nas
Pan Arkuszyński. Pan Ryszard sporadycznie, raczej na zastępstwach, Miło wspominam. Pozdrawiam kolegę z ławy szkolnej, Pana Mlonkę, z tego co wiem, też związał się na dłużej z tą Zacną Placówką.I oczywiście wychowawcę Pana Pola. Piękny czas...
Bardzo przykra wiadomość, bardzo żal człowieka ale niestety jako nauczyciela wspominam bardzo źle, matematyczny naukowiec ale nie nauczyciel, zniechęcał do nauki matematyki, prowadził lekcje dla 1% klasy, bardzo specyficzny człowiek, każdy kto miał z Nim do czynienia zapamiętał na całe życie
Wielki człowiek, nie tylko z postury.Budził respekt i szacunek,w drugim skrzydle wszyscy chodzili w klapkach :) Wielki szacunek Panie Dyrektorze
Palacze mieli zawody w paleniu papierosów paczka popularnych i to pierwszy wypali na sali matematyki 78 rok
Kto pamięta , kotelta czy dwóję ? O p. Mazerancie legend pozostanie bardzo dużo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!