Oburzające jest to że córka naraziła matkę na niebezpieczeństwo utraty zdrowia a nawet życia. Tak schorowanej osobie nigdy nie powinna pozwolić robić zakupów. Powinna sama wziąć listę i zrobić mamie zakupy. Mama może zarazić się w sklepie od innego seniora lub sprzedawczyni. Dla mnie to przejaw zupełnej lekkomyślności. Życzę trochę zdrowego rozsądku.
Mnie tez spotkała taka niespodzianka w tym sklepie z malym ale .. Moja mama ma 86 lat i 1 grupe. Po rozmowie z pracownikiem ochrony i jego przelożonym i tak zostalam wyproszona 0 empati.Chore czasy i bezduszność.
A co by było gdyby ta osoba weszła sama i nagle by się źle poczuła z racji swojego zdrowia.Jak zareagował by kierownik sklepu będąc poinformowany że ta osoba była z opiekunem który nie został wpuszczony razem do sklepu?
Jeśli państwo chce chronić seniorów to wprowadzenie tych godzin jest ok nawet powinni mieć trzy albo cztery godziny na zrobienie zakupów ale jeśli ma ich to chronić to przed i po tych godzinach powinni siedzieć w domu a nie łazić od rana do wieczora i tyle w temacie .
Opiekun nie robił zakupów. Obsługa Kauflandu tez nie chciała pomoc starszej osobie.
Ta godziny dla seniora, a gdzie godziny dla ciężarnych i z nirmowletami i niepelnosprawnymi . U nas cały dzien robią zakupy seniorzy a jak chcesz wejść na przerwie po głupia bułkę to nie sprzedadzą, obłęd i paranoja
Kto normalny ciągnie schorowana osobę do spożywczego na zakupy???? zamiast samemu zrobić takiej osobie zakupy i jej nie narażać to robią reklamę Kauflandowi a to nie przymierzalnia dla Seniorów!!! Brawo dla opiekunki!!!
Z całym szacunkiem. Ale jeśli osoba jest schorowana to wypadałoby po prostu wziąć od niej listę zakupów i kupić co jej potrzebne a nie ciągać po sklepach. Tym bardziej w tych czasach kiedy mówi się o tym, że ryzyko zakażenia w sklepie jest dość duże.
,, jestem lekarzem i wiem że mama potrzebowała pomocy"przy robieniu zakupów. Lekarz zdalnego leczenia?. Bo normalny człowiek wie, że asmatyk w tym czasie nie chodził w miejsca skupisk ludzi. Powinna pani doktur zrobić mamie zakupy i nie narażać mamy na kontakt z potencjalnymi nosicielami wirusa.
po co narażać mamę bardzo schorowaną na ryzyko zarażenia ? czyż córka nie mogła zrobić zakupów mamie w innych godzinach .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!