Na ciemnogród piotrkowski zawsze miernoty pokroju Macierewicza, Fotygi, Szczypińskiej czy Brudzińskiego mogą liczyć! Potem cała Polska śmieje się z takiego Macierewicza wybranego z Piotrkowa!
Generalnie, wyboru trzeba było dokonywać między dżumą i cholerą. Ja głosowałem na JKM i jego Nową Prawicę. Z JKM we wszystkim zgodzić się nie można, ale ktoś musi potrząsnąć tą bandą, która rządzi Polską już od 25 lat. Bowiem żadna z tych partii, które obecnie są w sejmie, nie jest w stanie doprowadzić polskich spraw do normalności. Niezależnie kto wygra, to i tak będzie koncentrował się wokół materialnych interesów własnych działaczy. PiS mógłby być tu pewną szansą, ale dopóki w jego szeregach i pod jego skrzydłami działają tacy towarzysze jak Antek Policmajster, 97-300 oraz jego guru - świnty Krzysztof, to w Polsce nie ma szans na poprawę. Głupota, pozerstwo (tym razem: świętoszkowate), zakłamanie, marnotrawstwo i korupcja nadal będą w modzie.
Tęsknię za stabilizacją życia, mam dość tej huśtawki nastrojów, brania np. wzorców z Unii bezkrytycznie, niszczenia naszej tradycji, deptania naszych wzorców tylko dlatego, że nie pasuje do unijnego szamba.
Jednocześnie pamiętam jak się nam żyło w początkach lat 90-tych i teraz. Różnica jest zaskakująca, obrośliśmy w piórka zmieniamy bryczki na coraz lepsze i zapominamy, że żyjemy w Polsce i musimy pielęgnować polskość, bo nikt inny za nas tego nie będzie robił.
Nie głosowałem na Nową Prawicę dlatego, że nie lubię skrajnych poglądów i dałem jeszcze szansę lewicy.
tak jak mówiłem JKM rozwali system a później ludzie przegonią liberałów i konserwatystów, bo obecna pseudolewica to miernoty.... lewica musi być radykalna tak jak zwycięska SYRIZA w Grecji która chce wsadzać bankowców do więzień, trzeba potrząsnąć tą bandą, tez glosowałem na JKM ...
PiS wygrał i powiem tak wszystkim starszym (bo to większość) i stetryczałym ludziom.
Strzelacie kulami w głowy Waszym prawnukom, wnukom, dzieciom i bliskim.
Wstyd mi za katoli, którzy w imię krzyża tracą rozum. Zamiast oprzeć się na logice brną w ogień zagłady.
Wasze głosy popchną młodych do opuszczania Polski i przyjdzie Wam zdychać z głodu na starość po pozostali i tak nie będą na Was płacić.
Zacznijcie myśleć zdejmijcie "moher" z głowy.
Skretynienie narodu, pokolenia wypranego krzyżem i socjalizmem nie może być aż tak wielkie.
Gorzka prawda i nie zamierzam nikogo obrażać. Możecie się pogniewać ale na spokojnie jak usiądziecie i pomyślicie rozum Wam powie jakie świństwo robicie młodym.
Młodzi w przedziale 18-25 lat oddali aż 28,5% głosów na JKM i KNP. To pokazuje dokąd zmierzają, a zmierzają we właściwym kierunku, więc Wasza obrona przed socjalem i tak się skończy. Dlatego by już teraz pomóc młodym i sobie na starość strzelacie w głowy.
W ramach krzewienia polskości główne stacje Telewizji Polskiej transmitują uroczystości ku czci narodu żydowskiego, które dotyczą wydarzeń sprzed ponad siedemdziesięciu lat... A na kanałach telewizji polskojęzycznych masz parę wersji programów typu "jak oni śpiewają"...
A lewica: to mogłaby być realna alternatywa, ale czy ze specjalistką od tańca na rurze, albo z gejami na sztandarze? I czy naród uwierzy w to, że SLD - jako koalicjant Platormy Obywatelskiej - jest w stanie sprawić, aby polskie sprawy szły zupełnie innymi torami niż w chwili obecnej?
81% wyborców nie poszło na wybory dając dowód,że ma w głębokim poważaniu cały ten system zwany d...kracją.
To miażdżąca przewaga rozsądku siły rozsądku nad służalczością i głupotą.
Dodam, że osoby głosujące na PiS, PO, SLD, PSL robicie świństwo.
Dlatego, że oczekujecie szacunku dla Was starych tetryk od młodzieży i ludzi młodych by w imię haseł socjalizmu na Was pracowały i Was utrzymywały i z tego punktu dla Was to dobre jest.
Jednak gdy w imię Waszych czerwonych haseł jedności macie oddać głos na Wolność i poprawę stanu młodych ludzi, stanu Polsku nie oddacie głosu na to by im pomóc tylko wpędzacie ich dalej w czerwone ....no.
Tym okazujecie brak szacunku dla młodych pokoleń, a później sami krzyczycie, że tak się zachowuję - przykład idzie zawsze od starszych.
JKM jedyna partia, która szła do wyborów z programem, a Wam wystarczą obrazki i krzyżyki oraz "słowo Boże".
JKM powiedział jasno, że młode pokolenia będą musiały płacić po ok. 300zł/mc podatku na Wasze emerytury w tym emerytury k...w z UB, SB, prokuratorów, sędziów, MO, pseudo leni z Policji itd.
Młodym ten kraj nic nie dał poza wygnaniem. Wygnaliście ich jak psa się wygania tyle, że nad psem się litujecie, a nad młodymi nie.
Widzisz, gówniarzu, ludzie tym się różnią od dzikich zwierząt, że warunkiem przeżycia w stadzie nie jest brutalna siła wynikająca min. z młodości, tylko odpowiedni poziom organizacji stada i solidarność pomiędzy jego członkami.
Musisz być strasznie ubogi intelektualnie, skoro uważasz, że wszyscy młodzi pozbawieni są wyobraźni i nie akceptują zalet systemu opartego na solidarności społecznej.
Głosowałem na was, bo chciałem pokazać figę różnym cymbałom albo i złodziejom. Ale wasza partia nie dotrwa do następnych wyborów, które odbędą się za półtora roku. Polska potrzebuje naprawy, a nie totalnej rozpierduchy.
Jeśli czytałeś mój komentarz do upadłej już partii Janusza Palikota, to widziałeś tam takie sformułowania: Janusz Palikot to polityk przegrany. Jego klęska rozpoczęła się w dniu jego największego zwycięstwa. Trzeba bowiem pamiętać, że bardzo dobry wynik wyborczy nie wynikał z jakiejkolwiek siły i spójności jego ruchu, lecz ze zwyczajnej przekory, która kazała wielu wyborcom pokazać "figę" swoim dotychczasowym ugrupowaniom. Spore poparcie Palikot otrzymał też od młodych ludzi, którzy w wyborach uczestniczyli po raz pierwszy. Ci młodzi ludzie nie za bardzo orientowali się w politycznym abecadle, za to Palikot jawił im się jako fajny kolo daleko odbiegający od sztywniaków z innych ugrupowań.
W dniu wyborów Palikot ostatecznie uwierzył w swoją wielkość ...
Za półtora roku pozamieniam nazwiska oraz nazwy partyjek i będę miał gotowy komentarz.
Ale co nowego według Ciebie idzie?? Co proponujesz za tak pogardzaną przez Ciebie demokrację?? Dyktaturę, Reżim, monarchię?? To wszystko już było i było dużo gorsze od demokracji. Więc zamiast marudzić doceńcie co macie. Bo jeszcze 50 - 100 lat temu wasi przodkowie umierali z głodu albo od kul. A wy co macie w porównaniu z tym za problemy??
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!