No ale ja w poprzednim poście pytałem, po co przywołałeś ten argument, skoro potem piszesz, że nie ma on żadnego znaczenia.
To ja zapytam tak, jaki masz argument za tym aby ten kościół tam powstał?
Zgodnie z danymi kościoła w woj. łódzkim, tylko około 27% wiernych uczestniczy w niedzielnych mszach co jeszcze bardziej zmniejsza wyliczoną przeze mnie liczbę, a przyjmując że tylko około 95% ludzi deklaruje wiarę to mamy:
7 800 * 0,95 * 0,27 = 2 000 uczestniczących we mszach w niedzielę na kościół. Nie jest to dużo i zwyczajnie kolejnego kościoła nie trzeba tym bardziej, że liczba uczestniczących we mszach ma wyraźną tendencję spadkową. Źródła: http://ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia/x19211/najnowsze-dane-o-polskiej-religijnosci-spadek-o-procent/
http://ekai.pl/wydarzenia/raport/x21292/kosciol-lat-wolnosci-religijnosc-polakow/
Ciekaw jestem kto opracuje operat szacunkowy i jak on się będzie miał do faktycznych cen gruntów w tym rejonie miasta ? Mimo, że obecnie nie jestem mieszkańcem Piotrkowa będę to pilnie obserwował. Również wszelkie bonifilaty, darowizny itp. na ten cel będą w centrum mojego zainteresowania, a wierzcie mi, że potrafię być upierdliwy.
Piotrkowianom "gratuluję" wyboru prezydenta i większości radnych.
Ciemnogród prawdopodobnie zwycięży....Niestety ,ale zdrowa cywilizacja mentalna kończy się na Odrze i Nysie.
Na str. "Będzie nowy kościół w Piotrkowie" prowadzona jest ankieta. Przciwko budowie kolejnego kścioła opowiada się 89 % respondentów. Pan Prezydent zapewne odpowie, że w ankiecie nie brały udziału osoby starsze. Będzie miał Pan z pewnością rację, ale jednocześnie strzeli Pan sobie samobójczego gola. Niech Pan obniży podatki czy opłaty komunalne osobom, które ukończyły 65 lat, to będzie je stać na przyłacze do internetu.
Mając takiego prezydenta to tylko się można dziwić, że nie ma jeszcze więcej nowo budowanych kościołów, a nie miejsc pracy. Lepiej się modlić o zarobek niż zarabiać.
Zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie "Kuria w Łodzi posiada już decyzję o warunkach zabudowy dla inwestycji". Zatem głosowanie Rady Miasta i tak było przesądzone! Jest poprostu w naszym mieście ktoś kto wie lepiej co nam mieszkańcom jest do szczęścia potrzebne. Szkoda to komentować........
Jak postawią dzwonnice ludziom pod oknami i o 5 rano zaczną dzwonić to szczerze im współczuje...mieszkam niedaleko i też sie tego obawiam...a co maja powiedzieć ci z najbliższego bloku??? Plac zabaw by zrobili bo nie ma porządnego w tym rejonie a kościoły sa dwa...na belzackiej i na słowackiego wiec po co trzeci???na belzacką wcale ludzie nie mają tak daleko...a spacer w niedziele jeszcze nikomu nie zaszkodził...coś mi się wydaje że dojdzie do jakiegoś linczu :D:D
:(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!