A gdzie w UE można kupić wódę po 23 ? W jakim kraju? Mam na myśli sklepy nie stacje benzynowe do których nocami ciągną jak ćmy do świecy tabuny spragnionych rodaków .
No tak a gdy po 24 podjade do jakiejś knajpy i kupie flaszkę ale na wynos tylko o 15 zł droższa to nie byłem sklepie
Szacunek że nie zabrakło radnym odwagi choć ta decyzja popularności nie przysporzy. Na zachodzie takie ograniczenia to częsta praktyka i nikt nie pyszczy że mu się prawa obywatelskie odbiera. Chcesz pić całą noc pamiętaj żeby za wczasu zrobić zakupy. Guzik mnie obchodzi że cię suszy w środku nocy. A teraz mnie minusujcie. Na zdrowie!
Głupi zakaz myślą, że jak zakażą to nagle miasto ucichnie i nie będzie hałasu burd itp. G.. prawda na jakim wy świecie żyjecie radni heheheheheh i tak będą bo ludzie kupią alkohol wcześniej więcej na całą noc i tak będą pijani chodzić. Boże kochany a może by tak wziąć się za ważniejsze sprawy hmmm?? Np dziurawe drogi w Piotrkowie?? A nie zajmować się głupotami.
I bardzo dobrze ten kto ma pieniądze pracuje i spędza czas z przyjaciółmi lub z rodziną przy grillu lub innej okazji kupi alkohol wcześniej A jak braknie trudno A nie jak patologia z piwami za 2zł pod sklepami bo na butelkę szkoda to na miejscu pracujesz Masz pieniądze iż do baru lub restauracji i gitara
i co to daje że dwie osoby radnych są innego zdania w obliczu głosowania, istotą skutecznego działania radnych jest umiejętność współdziałania przekonywania do swych racji i wygrywanie głosowań a tak to i ta większość co głosowała na tak jak znikoma mniejszość co głosowała na nie jest tak samo do niczego i zbędna z punktu widzenia dobra naszego miasta
Super, od lat czekam na taką ustawę i nie w jakimś pipidówku tylko w całym kraju. Brawo pis i tak trzymaj.
Takie spostrzeżenie, większość sklepów w których można kupić alkohol w mieście to sklepy osiedlowe, żabki, biedronki, lidle czy inne, które i tak są czynne najpóźniej do 23. Straci tak naprawdę kilka monopoli 24h i coś mi mówi że tę całą burzę robi kilka osób, którym skończy się nocny utarg. Nie dajmy się zwariować. Kilka lat temu był płacz jak wprowadzali zakaz palenia papierosków w knajpach. Protesty że UE ogranicza wolność itd. Dziś nikomu to nie przeszkadza. Podobnie z zakazem handlu w niedzielę. W Niemczech od dawna w niedziele galerie są zamknięte i wszyscy mają to gdzieś. Nikt z tego powodu nie palnął sobie w łeb :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!