Tak naprawdę, większości z nas ten problem nie dotyczy. Nie wiem kiedy ostatnio szedłem po 23ej po alkohol do sklepu, nie przypominam sobie, tak jak chyba większość normalnych ludzi. A do nocnych zabaw są knajpy, puby i kluby, tam też są polscy przedsiębiorcy i pracownicy.
Bardzo dobra decyzja jeszcze należy wprowadzić całkowity zakaz alkoholu na stacjach benzynowych
Bardzo źle sie stało. Nie piję alkoholu wogóle , ale nie o alkohol tutaj chodź. Chodzi o wolność , demokrecję, prawo mojego wyboru i złamanie praw obywatelskich. Pytam się: w imię czego???
co się dziej w naszym KOCHANYM Piotrkowie radni zajmują się tym co nie potrzeba
nie długo będzie zakaz MARZEN bo po co marzyć .,
. ;)
Osobiście uważam, że ktoś dostał za to kasę na stołku. Na tej ustawie ucierpią polscy przedsiębiorcy a zyska biedronka itd. Wiadomo, że jak ktoś będzie chciał się napić to zrobi sobie zapas i wiadomo, że nie zrobi go w sklepie osiedlowym 24/7, a właśnie w biedronce czy innym sklepie tego typu. Nie zahamuje to spożywania alkoholu. Oczywiście rządzą nami ludzie "mądrzejsi", którzy podejmują za nas decyzję, za obywateli bez spytania nas o zdanie. Prościej nam czegoś zakazać niż wnieść coś dobrego w życie. Jeśli któryś z was to czyta, to zastanówcie się czy należy wam się zapłata za wykonywany zawód. Wprowadźcie jeszcze sprawdzanie obecności w kościele, na pewno ktoś nad wami się ucieszy ;)
To mieszkańcy powinni głosować bo przecież PIOTRKÓW to my mieszkańcy bez mieszkańców nie ma PIOTRKOWA ....... więc nie powinno tak być trzeba dać prawo wyboru ludziom .. !!!!
Dla tych co piszą że będzie jak za komuny pragnę przypomnieć że wtedy alkohol sprzedawano w sklepach monopolowych których było może 30 max w całym mieście, czynnych w godz 13-20 czyli przez 7 godzin. Teraz sklepów jest 170 i czynne będą od 6-23 czyli 17 godzin na dobę także porównanie żadne. Meliny za komuny były potrzebne żeby alkoholik miał jak zwalczyć nocną/poranną delirkę bez czekania do 13. Ktoś tu napisał że teraz to już nic nie będzie albo że będzie miasto emerytów. Kolejny argument z d...y. Co ma nocne chlanie do rozwoju miasta. Albo jeszcze jeden kwiatek który tu przeczytałem."od pilnowania żeby był spokój wokół nocnych są służby porządkowe". Jasne, zatrudnić kiluset dodatkowych gliniarzy żeby pilnowali awanturujących się pod nocnymi pijaków. Co za bzdury. Normalny człowiek który zapragnie wypić w nocy zrobi zakupy nawet o 22.55 albo skoczy na jednego do knajpy klubu czy innego pabu.
Brawo!!!skończy się menelom raj w nocy,zabrać jeszcze koncesje w sklepie na Sulejowskiej przy tbs-ach i zapanuje spokój
najwyższe podatki w województwie, zakaz handlu alkoholem, jestem za, bo mam to centralnie w poważaniu, małe sklepiki dla meliniarzy, a niech padają, po co nam pijaki po osiedlach się szwendający...
a mety, a niech każdy zarobi, a największe ciule to ci w małych sklepikach, masz u nich promocję po promocji, jak ich znasz to możesz ich spotkać np. w lidlu jak harnasie w promo kupują całe wózki, a potem ciemniakom w swoim sklepie sprzedają...
żenada i mam to w czterech literach...
pozdrawiam
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!