Może piotrkowscy kupcy wpadną na podobny sposób :
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/handlarze-z-mielna-znalezli-sposob-na-nocna,96,0,2410336.html
czy myślenie niektórym ból sprawia to pomóżmy im coś podpowiedzmy młodzież ucieka z Piotrkowa i to bez względu na to czy te parę sklepów będzie otwarte czy nie zamiast dawać pozwolenia na budowę nowych sklepów z obcym kapitałem to może zadbajmy o to by nasze dzieci chciały zostać w tym mieście cudów .Zróbmy coś aby nie uciekały do dużych miast .Pomyślmy jak ich tu zatrzymać abyśmy na starsze lata nie zostali w tym mieście sami .zadbajmy o przyszłość naszych dzieci .Problem alkoholizmu jest raz większy raz mniejszy ale zawsze był a nasze dzieci jak wyjadą to ich tu nie będzie .Zaczną zamykać się uczelnie bo co młodzież ma robić w tym mieście .Może dopuśćmy młodych do władzy bo starsi się już wypalili i nie widzą prawdziwych problemów z którymi mieszkańcy na co dzień się borykają .to nie alkohol jest tu największym problemem bo on jak Swiat Swiatem zawsze był więc może zajmijmy się prawdziwymi problemami .Cz radni myślą że Piotrków składa się tylko z ludzi kupujących alkohol po 23 czy te parę beznadziejnych imprez miasta Piotrkowa ściągnie do nas młodzież natabene na tych właśnie imprezach miasta Piotrkowa jest alkohol dostępny .Jakiś tam radny cieszy się iż magazyn zatrudni 20 osób a może by zapytał tych zwolnionych z pracy w tych małych polskich sklepikach jak sobie dadzą radę czy może wzięli kredyt na mieszkanie i nie będą mieli za co go spłacić a nieruchomości w Mięście Piotrkowie się nie sprzedają i jesteś w pułapce bo nawet wyprowadzić się z tąd nie można .Ocknijmy się zróbcie coś wreszcie porządnego dla ludzi .Nie ograniczajcie nikomu jego dochodów bo nie wiecie z jakimi problemami ktoś się boryka.Trzeba być z ludźmi a nie działać z pozycji siły bo nie wiadomo czy ty nie znajdziesz się zaraz no czyimś miejscu mniej dogodnym dla siebie.Stawiajmy na młodzież bo Piotrków będzie wymierającą sypialnią starców .
widzę, że im bliżej końca kadencji to grupa koalicjantów z SLD jest coraz bardziej niezależna:)
Głosy przeciw wprowadzeniu prohibicji oddali: Marlena Wężyk-Głowacka, Tomasz Sokalski, Bronisław Brylski
Wstrzymali się: Jan Dziemdziora, Ewa Ziółkowska, Rafał Czajka
Głosy za wprowadzeniem prohibicji oddali:
Ludomir Pencina
Marian Błaszczyński
Piotr Masiarek
Przemysław Winiarski
Mariusz Staszek
Monika Tera
Urszula Czubala
Lech Kazimierczak
Szymon Miazek
Marek Konieczko
Wiesława Olejnik
Piotr Gajda
Łukasz Janik
Sławomir Dajcz
a co, panie prezydenciku, ze swobodą prowadzenia działalności gosp.? Czy ten żałosny zakaz jest aby zgodny z konstytucją?
kuriozum, będziemy słynni na całą Europę. Meliniarze już się cieszą, a ja zastanawiam się, jakie jest drugie dno tej dość,o dziwo, zgodnej decyzji. Bo jakieś drugie dno być musi. Nikt mnie, staremu koniowi, nie będzie wtykał kitów o wychowaniu w trzeźwości etc. Może ktoś z PT radnych ma knajpę? Ośmieszyliśmy się, a ja lecę na rogatki sprzedawać wachę
O jak ja bym chcial zyc w wolnym kraju, wieczne zakazy i nakazy. Dokąd zmierzasz Polsko!
Głosy za wprowadzeniem prohibicji oddali:
Ludomir Pencina
Marian Błaszczyński
Piotr Masiarek
Przemysław Winiarski
Mariusz Staszek
Monika Tera
Urszula Czubala
Lech Kazimierczak
Szymon Miazek
Marek Konieczko
Wiesława Olejnik
Piotr Gajda
Łukasz Janik
Sławomir Dajcz
PODZIĘKUJEMY IM PRZY URNACH!!!!
I co to da? Nic. Rozkwitną tylko mety i różnego rodzaju punkty z lewymi trunkami. Kwestia czasu tylko.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!