Czegoś nie rozumiem....Kilka tygodni temu były protesty rolników m.in. z powodu za niskich cen skupu świń (poniżej kosztów produkcji, padła kwota 1,50 zł/kg), a tutaj ktoś chce budować chlewnie ?? Czyżby chlewnio-pralnia?
To gdzie mają świnie hodować jak nie na wsi porąbało tych Epi.
Tak, cały powiat niech wali gnojowicą bo jeszcze jest mało. W mieście po żniwach wytrzymać się nie da bo zawiewa smród z Grabicy to teraz jeszcze po stronie Sulejowa zasmrodźmy.
A ja mam pytanie jak jest 5 rolników to mam rozumieć ,że krus z Koła płaci tylko 5 osób.
Ludzie,walczcie z tymi świniarzami !!!!!!!!!!!!
Piotrków jest z Wami !!!!!!!!!!!
To nie ma nic wspólnego ze zwykła tradycyjną hodowla to już są fermy przemysłowe postawi jedną chlewnie za chwile kolejne i będzie truł środowisko na potęgę.
Z takim kułactwem trzeba walczyć.
Za komuny hodowano w małych ilościach i byliśmy potęga w eksporcie a teraz małe gospodarstwa sie niszczy a promuje przemysłowe hodowle i na to zgody być nie może
Róbcie wszystko co w Waszej mocy żeby nie powstała świniarnia !!!
Nie ma czegos takiego jak normy smrodu i odoru. Smród jest tylko odczuciem subiektywnym.
Pozatym niby się nieopłaca ,Agrounia blokuje dogi a jednak ktoś w świniach ma interes.
Niech ktoś wytłumaczy,skoro to nieopłacalne to czemu budują takie chlewnie ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!