Też tak uważam. Gdy otworzyli w pewnym momencie drzwi kina wydobyły się kłęby dymu i niesamowity smród. Ale to galeria handlowa więc zamknięcie jej o 5h wcześniej przyniosłoby im za duże straty ;]
Nie zdziwię nikogo, jak powiem, że samochód miał blachy EPI?
Coś słyszałeś, że dzwonią, ale nie bardzo wiesz, w jakim kościele. Zakaz wjazdu pojazdów zasilanych LPG jest na parkingach podziemnych. Podyktowane jest to właściwościami gazu - jest on cięższy od powietrza i w razie nieszczelności instalacji zalega przy powierzchni ziemi (czy też innego podłoża). Jakieś 1,5-2 lata temu, bodajże w Michałowie, był wybuch w garażu z kanałem, w którym prowadzono prace przy samochodzie z LPG. Ulatniający się z instalacji gaz dostał się do kanału i po osiągnięciu stężenia wybuchowego wystarczyła iskra, by doszło do tragedii.
A Straż Miejska by Cię wyśmiała - nie ma tam żadnego oznakowania, zabraniającego parkowania "obcych" samochodów.
Koleś nie palił gumy, zdążył autem ruszyć. Nie wszystkich może stać na super auta. I nawet w nowszych autach taka awaria jest możliwa. Dobrze, że chłopakowi nic się nie stało.
A co do zabezpieczeń focusa. Porażka. Oby ta akcja ich czegoś nauczyła. Bo najmniej w tej akcji pomogła ochrona.
"A Straż Miejska by Cię wyśmiała - nie ma tam żadnego oznakowania, zabraniającego parkowania "obcych" samochodów."
- bardzo przepraszam, ale tablice informacyjne są..., może nie wszędzie, ale są ;)
Aman ,a moze przeglad był robiony 11 miesiecy temu i uległo awarii,a przegląd jak byłeś to wiesz jak nie to spróbuj kiedyś.Muchozol co mają za znaczenie blachy EPI? Może jakiś miastowy na prowincję się wyprowadził i ma takie blachy,spłaca kredyt i na lepsze auto nie stać człeka.
Kot wiesz ile by trwała ewakuacja całej galerii zeby tylko oddymic parking.
szczeście ze nikomu nic sie nie stalo i gitara jest.
masakra jest z nie którymi czubkami stałem przy swoim aucie chciałem wyjechac ale nie dalem rady kupa dymu a jakis czub stoi i pali papierosa niby czujnikow w suficie mnostwo ale zaden nie zadzialam
Niestety - jak przyjdzie sobota niedzila to nie ma gdzie samochodu pod blokiem zaparkować - mogli by tam wzdłóż targowiska zrobić parking ... wystarczyło by płyty tylko poukładać ...
Witam Wszystkich
Z tego co wiem w innych centrach handlowych,parkingach podziemnych czy wielopoziomowych jest zakaz wjazdu pojazdami z inst. gazowymi.Centrum powinno coś zrobić z tym problemem, żeby nie było kolejnego zdarzenia.
Ja byłem w tamtej chwili w Focusie, panika była straszna po ogłoszeniu że się pali, wszyscy udawali się do wyjścia i na parking a na parkingu tragedia każdy chce wyjechać, korek 2 km. a wystarczało poczekać pół godziny
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!