metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gosc ~gosc (Gość)07.11.2010 21:26

a czemu brak instalacji tryskaczowej na parkingu??

00

Ktos ~Ktos (Gość)07.11.2010 21:29

"kot" napisał(a):
moim zdaniem cała galaria powinna byc nieczynna dla klientow w czasie oddymiania, gdyz won dymu utrzymywała sie rowniez na parterze przez dłuzszy czas. Akcja była nieodpowiednio przeprowadzona.

Też tak uważam. Gdy otworzyli w pewnym momencie drzwi kina wydobyły się kłęby dymu i niesamowity smród. Ale to galeria handlowa więc zamknięcie jej o 5h wcześniej przyniosłoby im za duże straty ;]

00

Muchozol ~Muchozol (Gość)07.11.2010 21:32

"Aman" napisał(a):
Ale też faktem jest, że ludzie montują te instalacje gazowe w różnych pseudo warsztatach

Nie zdziwię nikogo, jak powiem, że samochód miał blachy EPI?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga07.11.2010 21:48

"kris" napisał(a):
Ogólnie to powinien być zakaz wjazdu samochodów z instalacja gazową tak jak jest to w innych centrach handlowych.

Coś słyszałeś, że dzwonią, ale nie bardzo wiesz, w jakim kościele. Zakaz wjazdu pojazdów zasilanych LPG jest na parkingach podziemnych. Podyktowane jest to właściwościami gazu - jest on cięższy od powietrza i w razie nieszczelności instalacji zalega przy powierzchni ziemi (czy też innego podłoża). Jakieś 1,5-2 lata temu, bodajże w Michałowie, był wybuch w garażu z kanałem, w którym prowadzono prace przy samochodzie z LPG. Ulatniający się z instalacji gaz dostał się do kanału i po osiągnięciu stężenia wybuchowego wystarczyła iskra, by doszło do tragedii.

"" napisał(a):
Wjedź na mój parking, a Strażą Miejską cię poszczuję. Pobliskie parkingi są tylko dla mieszkańców bloków!

A Straż Miejska by Cię wyśmiała - nie ma tam żadnego oznakowania, zabraniającego parkowania "obcych" samochodów.

00

Michał ~Michał (Gość)07.11.2010 21:56

Koleś nie palił gumy, zdążył autem ruszyć. Nie wszystkich może stać na super auta. I nawet w nowszych autach taka awaria jest możliwa. Dobrze, że chłopakowi nic się nie stało.
A co do zabezpieczeń focusa. Porażka. Oby ta akcja ich czegoś nauczyła. Bo najmniej w tej akcji pomogła ochrona.

00

pani , piotrków ~pani , piotrków (Gość)07.11.2010 22:00

Znowu jakiś pożar !!!!!!!!!!!!Mam ich dość !!!!!!!!

00

xyz ~xyz (Gość)07.11.2010 22:09

"A Straż Miejska by Cię wyśmiała - nie ma tam żadnego oznakowania, zabraniającego parkowania "obcych" samochodów."
- bardzo przepraszam, ale tablice informacyjne są..., może nie wszędzie, ale są ;)

00

benek ~benek (Gość)07.11.2010 22:12

Aman ,a moze przeglad był robiony 11 miesiecy temu i uległo awarii,a przegląd jak byłeś to wiesz jak nie to spróbuj kiedyś.Muchozol co mają za znaczenie blachy EPI? Może jakiś miastowy na prowincję się wyprowadził i ma takie blachy,spłaca kredyt i na lepsze auto nie stać człeka.
Kot wiesz ile by trwała ewakuacja całej galerii zeby tylko oddymic parking.
szczeście ze nikomu nic sie nie stalo i gitara jest.

00

on ~on (Gość)07.11.2010 22:31

masakra jest z nie którymi czubkami stałem przy swoim aucie chciałem wyjechac ale nie dalem rady kupa dymu a jakis czub stoi i pali papierosa niby czujnikow w suficie mnostwo ale zaden nie zadzialam

00

Tartu Tarturanga07.11.2010 22:37

"Piotrkowianin" napisał(a):
A Straż Miejska by Cię wyśmiała - nie ma tam żadnego oznakowania, zabraniającego parkowania "obcych" samochodów.

Niestety - jak przyjdzie sobota niedzila to nie ma gdzie samochodu pod blokiem zaparkować - mogli by tam wzdłóż targowiska zrobić parking ... wystarczyło by płyty tylko poukładać ...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat