metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Luca ~Luca (Gość)12.05.2012 14:18

"Lumen" napisał(a):

"Lumen" napisał(a):
Lumen (Gość)
2 godziny temu, 12:01
Interakcje powinny przenieść się do Bełchatowa, a konkretnie w okolice Czaplinieckiej :)

popieram i może by tak już tych 15 nie robić Panowie? zastanówcie się, wyglądamy jak wieśniacy, co im wmawiają, ze kawałek gówna to złoty róg, a my chcemy na nim jeszcze zagrać, żenada

00

Luca ~Luca (Gość)12.05.2012 14:31

szkoda, że ty instrumentów o własne łby nie roztrzaskali, albo sobie wzajemnie swoich instrumentów, było by ciekawiej

00

Marek Marecki Polska ~Marek Marecki Polska (Gość)12.05.2012 16:05

daggi
Wsadzę ci te instrumenty tam gdzie mam interakcje
Będziesz Pierwszym Piotrkowskim Transformersem :)))
za free.
Z drugiej strony krytyka jest słuszna, bo takiej głupoty to ja nie widziałem.
To ty leżałeś i lizałeś ziemię ?
Co to za sztuka , za taką kasę ?
Wiesz ilu ludzi za połowe mniejsza kase by to samo zrobiło ?

00

cooltura ~cooltura (Gość)12.05.2012 19:07

Szanowny Panie Gajdo!
O gustach się nie dyskutuje, dlatego ja nie o Pana artystycznych wyborach piszę.
Jak każdy obywatel, płacę podatki od wypracowanego dochodu. I zdecydowanie protestuję przeciwko finansowaniu z moich pieniędzy tych dziedzin kultury, których nie jestem konsumentem.
"Interakcje" i podobne inne "akcje" odbywają się m.in. dzięki moim pieniądzom, które płyną do organizatorów tych przedsięwzięć aż trójtorowo:
- poprzez budżet miasta Piotrkowa Trybunalskiego
- ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego w Warszawie
- z funduszy unijnej Komisji Europejskiej w Brukseli
Ja, Panie Gajdo, w przypadku, gdy mam pragnienie pozachwycać się baletem, to kupuję sobie bilet do opery, a kiedy mam ochotę się pośmiać z klauna, to nabywam bilet do cyrku.
A jeżeli Pan, Panie Gajdo, chce uprawiać w ramach "Interakcji" te sztuki, to niech Pan po prostu przeznacza na to własne pieniądze. Albo zaciągnie kredyt w banku.
A ci, którzy teraz tak entuzjastycznie biegną, by podziwiać artystów "Interakcji", niech sobie po prostu kupią bilet wstępu na tę imprezę, a nie - cwaniakują i żerują bezwstydnie, jak i Pan Gajda, na darmosze, która darmochą jest - owszem - dla Pana, ale kasa na Pana zachcianki i na kaprysy wyznawców Pana sztuki, idzie z mojej kieszeni.
To nieuczciwe, Panie Gajdo, to złodziejstwo.

Komentarz był edytowany przez autora: 12.05.2012 19:19

00

szczawik szczawikranga12.05.2012 19:30

"Lumen" napisał(a):
Interakcje powinny przenieść się do Bełchatowa, a konkretnie w okolice Czaplinieckiej :)

ale one uciekły z Belchatowa, razem z tymi "artystami":)

00

jak amen ~jak amen (Gość)12.05.2012 19:42

Odbiorco sztuki! Chcesz się dostać na widownię? Zapłać, a nie szukaj jeleni, którzy ci bilet kupią!
Obrońco tej "sztuki!' Idź sobie do "Heliosa" albo do MOK-u, kiedy "Jaracz" przyjedzie ze spektaklem i spróbujcie wejść na krzywy ryj!
Konsumencie "dzieł" artystycznych!
Chcesz strawy duchowej? Pragniesz się wewnętrznie posilić?
Wyciągaj portfel i bul!
Spróbuj wejść do restauracji, nażreć się i nie zapłacić! Już oni Ci wytłumaczą, jak się rachunki płaci!
A jeżeli nie masz kasy, siedź na czterech literach albo przespaceruj się do parku, bo od lipca władze miasta bilety wprowadzają na parkowe alejki.

00

ares1 ~ares1 (Gość)12.05.2012 19:50

Jak się nie ma na co kasy wydawać , wydaje się na głupoty!

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)12.05.2012 20:03

To jest sztuka!!!
Starszy pan o wyglądzie żula/artysty (nie znam się za bardzo),
polewa się farbą i pokazuje ptaka, i wszyscy się cieszą.

00

zet ~zet (Gość)12.05.2012 20:50

jakos nie rozumiem tej sztuki :P

00

na pewno??? ~na pewno??? (Gość)12.05.2012 21:04

"funny-girl" napisał(a):
Koszty "Interakcji" opisali wczoraj - szok.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1398157,bez-sciemniania-zywa-sztuka-ale-i-gotowka-zywa,id,t.html#80709e8abb81cde9,1,3,6
A tutaj info o 96 tys. euro dla "artysty" za to "dzieło" z łajnem słonia w beczce:
http://www.tvn24.pl/1,1736865,druk.html

To ściema z tymi milionami? Czy prawda?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat