metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
x ~x (Gość)31.07.2009 14:53

i po co te zmiany? trzeba będzie się do tego przyzwyczaić, a z tym będzie ciężko.

00

broda ~broda (Gość)31.07.2009 16:45

"ziom" napisał(a):
ale za to masz 4 puszczoną przez Wysoką...

Chodzi o Nowowiejską i Łódzką. "stara" 9 startowała o 22.40 zaś "nowa" o 21.14 - to duża różnica - a weź pod uwagę że jest to obszar działkowy i jedyna mzk-a w tym rejonie.

00

cimcirimci- ~cimcirimci- (Gość)31.07.2009 22:56

dokladnie "borada" dobrze mowi,

00

x ~x (Gość)31.07.2009 23:24

Najbardziej zachwyciły mnie godziny linii nr 1 z przystanku na wyzwolenia w kierunku Morycy. 7.01 - o tej godzinie zazwyczaj kończyłam jeść śniadanie i zaraz po tym wychodziłam na przystanek. Teraz będzie to godzina odjazdu nowej mzk nr 1. Kolejna będzie 7.47. I jak tu jechać na 8 do szkoły?

00

Marian ~Marian (Gość)02.08.2009 15:56

do x: a jaka to szkoła jest na Morycy i skąd wziąłeś kurs z Wyzwolenia o 7.01 i 7.47??? Jeśli chcesz dostać się w okolice Żeromskiego/3 Maja to będzie np. 1 o 7.44 albo 9 o 7.37.
Co do kurswów z Nowowiejskiej to ciekaw jestem ilu działkowców wracało kursem do zajezdni po godz. 22.40. A nostatni normalny kurs z Nowoiejskiej jest dziś o 21.30, a po nowemu będzie o 21.14, czyli 16 minut wcześniej, zaś w soboty i niedziele o 20.59. Pewnie autobus i tak wozi powietrze, więc cieszcie się, że macie cokolwiek z tej peryferii:)

00

x ~x (Gość)02.08.2009 21:43

Marianie,
do gimnazjum nr 1 jeździłam dwójką, która zajeżdżała do Morycy. Wtedy wysiadałam sobie przy sosnowej na roosvelta, wchodziłam w sosnową i byłam w szkole.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)03.08.2009 09:58

x: Jak mieszkasz na Wyzwolenia, to czemu nie idziesz do gimnazjum na ul. Broniewskiego? Komunikacja ma służyć przeciętnemu mieszkańcowi, a nie wozić dzieciaki do szkół na drugi koniec miasta. :)

00

Aman ~Aman (Gość)03.08.2009 10:25

"" napisał(a):
Komunikacja ma służyć przeciętnemu mieszkańcowi, a nie wozić dzieciaki do szkół na drugi koniec miasta.

Komunikacja ma służyć każdemu mieszkańcowi a nie tylko przeciętnemu a jak mi się wydaje na razie mamy wolny wybór szkoły a nie jak za Twoich czasów przymus rejonizacji. I dzieciak może sobie jeździć nawet do innego miasta jak uważa, że taka szkoła mu odpowiada.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)03.08.2009 12:28

"Aman" napisał(a):
jak mi się wydaje na razie mamy wolny wybór szkoły a nie jak za Twoich czasów przymus rejonizacji.

Oczywiście. Jak chcesz, możesz zapisać dziecko nawet do gimnazjum w Wolborzu czy Łodzi. Tylko nie wymagaj, żeby miasto zorganizowało Ci komunikację z domu do tej szkoły.
Jeżeli komunikacja miałaby spełniać indywidualne zachcianki każdego mieszkańca, to musiałoby być z 1000 linii, a na takie ekstrawagancje nie ma pieniędzy.

00

MANiek ~MANiek (Gość)04.08.2009 12:32

Przecież z FMG "Pioma" w stronę Roosevelta można dojechać 6 i się przesiąść na przystanku al.3 Maja-Żeromskiego albo dojść/dojechać do przystanku Kostromska-Dmowskiego w kierunku centrum i przesiąść się do linii nr 5 itd. itp. Możliwości jest bez liku. Nie przesadzajcie, jakieś zmiany musiały nastąpić, ponieważ poprzedni rozkład to dno i wodorosty. Jest szansa na jakiekolwiek polepszenie.
Trzeba korzystać, a nie marudzić.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat