i po co te zmiany? trzeba będzie się do tego przyzwyczaić, a z tym będzie ciężko.
Chodzi o Nowowiejską i Łódzką. "stara" 9 startowała o 22.40 zaś "nowa" o 21.14 - to duża różnica - a weź pod uwagę że jest to obszar działkowy i jedyna mzk-a w tym rejonie.
Najbardziej zachwyciły mnie godziny linii nr 1 z przystanku na wyzwolenia w kierunku Morycy. 7.01 - o tej godzinie zazwyczaj kończyłam jeść śniadanie i zaraz po tym wychodziłam na przystanek. Teraz będzie to godzina odjazdu nowej mzk nr 1. Kolejna będzie 7.47. I jak tu jechać na 8 do szkoły?
do x: a jaka to szkoła jest na Morycy i skąd wziąłeś kurs z Wyzwolenia o 7.01 i 7.47??? Jeśli chcesz dostać się w okolice Żeromskiego/3 Maja to będzie np. 1 o 7.44 albo 9 o 7.37.
Co do kurswów z Nowowiejskiej to ciekaw jestem ilu działkowców wracało kursem do zajezdni po godz. 22.40. A nostatni normalny kurs z Nowoiejskiej jest dziś o 21.30, a po nowemu będzie o 21.14, czyli 16 minut wcześniej, zaś w soboty i niedziele o 20.59. Pewnie autobus i tak wozi powietrze, więc cieszcie się, że macie cokolwiek z tej peryferii:)
Marianie,
do gimnazjum nr 1 jeździłam dwójką, która zajeżdżała do Morycy. Wtedy wysiadałam sobie przy sosnowej na roosvelta, wchodziłam w sosnową i byłam w szkole.
x: Jak mieszkasz na Wyzwolenia, to czemu nie idziesz do gimnazjum na ul. Broniewskiego? Komunikacja ma służyć przeciętnemu mieszkańcowi, a nie wozić dzieciaki do szkół na drugi koniec miasta. :)
Komunikacja ma służyć każdemu mieszkańcowi a nie tylko przeciętnemu a jak mi się wydaje na razie mamy wolny wybór szkoły a nie jak za Twoich czasów przymus rejonizacji. I dzieciak może sobie jeździć nawet do innego miasta jak uważa, że taka szkoła mu odpowiada.
Oczywiście. Jak chcesz, możesz zapisać dziecko nawet do gimnazjum w Wolborzu czy Łodzi. Tylko nie wymagaj, żeby miasto zorganizowało Ci komunikację z domu do tej szkoły.
Jeżeli komunikacja miałaby spełniać indywidualne zachcianki każdego mieszkańca, to musiałoby być z 1000 linii, a na takie ekstrawagancje nie ma pieniędzy.
Przecież z FMG "Pioma" w stronę Roosevelta można dojechać 6 i się przesiąść na przystanku al.3 Maja-Żeromskiego albo dojść/dojechać do przystanku Kostromska-Dmowskiego w kierunku centrum i przesiąść się do linii nr 5 itd. itp. Możliwości jest bez liku. Nie przesadzajcie, jakieś zmiany musiały nastąpić, ponieważ poprzedni rozkład to dno i wodorosty. Jest szansa na jakiekolwiek polepszenie.
Trzeba korzystać, a nie marudzić.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!