metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
>>> ~>>> (Gość)14.11.2011 11:54

"Ziiom" napisał(a):
Co za pieniadze!? Nie lepiej kupic pare tych pudelek jak na kostromskiej http://www.epiotrkow.pl/multimedia/icon/e24f050db5238502ca5a1e90ea4e1e24.jpg i zrobic jedno wielkie kolo z tego i rondo az milo :]

Z tymi pudełkami to ostrożnie ostatnio zabiły Hankę Mostowiak...

00

P51 ~P51 (Gość)14.11.2011 13:15

Pomarzyć - dobra rzecz...
Robić tam rondo nie ruszając ul.Żelaznej,gdzie garby i dziury...Po co?
Niech już zostanie jak jest, w końcu można się tam całkiem sprawnie poruszać.A do tematu wrócić,jak będą pieniądze na remont ( czyli za sto lat...;-> ).

00

Aman Amanranga14.11.2011 13:58

Ale najważniejsza i tak w tym wszystkim jest nazwa ronda. Może już by się tak od razu zabrać za nazwę. Coś w stylu żołnierzy-górników byłoby jak najbardziej na miejscu. Ale myślę, że pomysłowość magistratu pójdzie tym razem jeszcze dalej. Jeżeli to ma być duże rondo to nazwa powinna być jak najdłuższa, żeby pisząc je dookoła można było zapisać cały okrąg. Może macie jakieś przemyślenia.

00

lukch ~lukch (Gość)14.11.2011 14:21

Niech wstawią to przenośne na środku i namalują wkoło trzy pasy ;-)

00

Stefan ~Stefan (Gość)14.11.2011 14:24

Myślę że o wiele lepiej by było, gdyby rondo powstało na skrzyżowaniu ulic Polnej i Armii Krajowej. Tam dochodzi co trochę do wypadków, bardzo cięzko "przeciąć" Armii Krajowej.

00

Pietrek Pietrekranga14.11.2011 15:03

"Aman" napisał(a):
Ale najważniejsza i tak w tym wszystkim jest nazwa ronda.

ja proponuje na czesc prezydenta i jego ekipy

Cytuję:
Bo Kocham Piotrkow

. Piekna nazwa

00

PTB ~PTB (Gość)14.11.2011 15:54

"pkp" napisał(a):
przepraszam, a co ma tam kosztować 3,5 mln zł ???? te koszty szacowane może są zgodne z jakimiś normatywami ale zupełnie oderwane od rzeczywistości...3,5 mln ?????????

1 mln. dla prezydenta 1 mln. dla urzednikow 1 mln. dla wykonawcy i 500tys. za robote i materialy :)

00

Krytyk ~Krytyk (Gość)14.11.2011 16:29

Może najpierw wypadałoby zmodernizować ulicę Żelazną??

00

F2q F2qranga14.11.2011 17:23

"Aman" napisał(a):
Ale najważniejsza i tak w tym wszystkim jest nazwa ronda.

Przypomina mi się pewien skecz ZCDCP

Proponuję : Rondo poległych przez straszliwą niewydolność urzędniczo-administracyjną amen.

00

czytelnik PT ~czytelnik PT (Gość)14.11.2011 18:43

Niedawno był artykuł o światłach na AK i Sikorskiego i ktoś umieścił pod nim posta, a w nim napisał o tym rondzie, podał "przepis" na budowę i przybliżony koszt wykonania. Chyba ok 100 razy taniej. Może ktoś umie to odnaleźć i wysłać do urzędu ? Ps. koszt remontu całej ul.Łódzkiej wyniósł 4 mln zł, to tak dla porównania.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat