Ja tylko dodam, że jest tak ciemno, że naprawde trzeba jezdzic 20 km/h? latarnie pogaszone, jest tragedia.
Słabe oświetlenie,piesi z przekonaniem że mogą wejść na przejście w każdym momencie i kierowcy bez rozwagi tak wygląda podróż przez Piotrków Trybunalski
W mieście ciemno jak w d...e to są efekty. Praktycznie codziennie wypadki na przejściach. Może by tak szanowni Radni z Panem Wiernickim na czele zastanowili się w czym tkwi problem. Nie do końca winię za to kierowców bo w tym grajdole nie da się szybko jeździć. Problem tkwi w tym że na ulicach ciemno, piesi także w ciemnych ubraniach a dodatkowo ślepi jak krety bądź zapatrzeni w telefony. Sam jestem kierowcą i gdyby nie to, że naprawdę uważnie obserwuję jezdnię przed sobą i na boki kilkakrotnie palnąłbym pieszego. Dwa przypadki były nared ciekawe. Jedna pani wchodziła na przejście tyłem przy czerwonym świetle na skrzyżowaniu, drugi pan wlazł mi prawie na maskę patrząc w ekran telefonu. I to by było tyle.
Przejście może i oznakowane, ale kiepsko oświetlone. Nawet na zdjęciach widać, że 2 niezbyt mocne latarnie świecą przed i za pasami, a same pasy są nieoświetlone. To już któreś z kolei z potrąceń pieszych na pasach w tamtym rejonie, co powinno dac niektórym coś do myślenia. Czarny punkt postawcie, albo porządne oświetlone pasy zróbcie, zanim ktoś tam zginie.
Predkośc nalezy dostosowac do panujacych warunków i koniec ! nie potrafisz jezdzic , chodz pieszo!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!