Oglądałam całą sesję rady i mam do powiedzenia wiele, niestety jestem zaskoczona i wręcz zasmucona tym co dziś widziałam i słyszałam. Najbardziej rozczarowały mnie kobiety oraz Pan Janik... Miejsce jak i tematy bardzo poważne i wymagające wiedzy, opanowania i kultury przy prowadzeniu rozmów. Spotkanie to przypominało mi kłótnie handlar na wiejskim targu bez zachowania jakichkolwiek granic ze względu na okoliczności w jakich się znajdują. Wrzaski, przerywanie, krzyki, wtrącanie się w rozmowę, odzywki: cytuję Panią Mazur " no i gitarka" oraz brak umiejętności poprawnego wysławiania się. Czy tak rozmawiają kobiety na poziomie? Czy tak rozmawiają kobiety w Urzędzie Miasta? Tak rozmawiają radne? Tak rozmawiają osoby które za nas decydują?
Przez trzy osoby Mazur, Chojnacka i Janika są obiecywane gruszki na wierzbie, Piotrków miodem płynący, za darmo, taniej. Oczywiście, że mieszkańcom się to podoba ale były przekazywane konkretne argumenty, liczby jak ogromne straty i konsekwencje przyniosą poparte trzy ustawy. Jednak jak to powiedziała Pani Chojnacka " mnie to guzik obchodzi " w kontekście zapłaty prawdopodobnej kary 450 tys zł przez miasto za wprowadzenie 30 minut darmowego parkowania. Pani Agnieszko.. drogi ten guzik... Akceptujmy to co tanie i darmowe i zadłużajmy nasze miasto bo dobrze się to sprzedaje w internecie, dla mieszkańców a z prawdziwym życiem i konsekwencjami nie ma to nic wspólnego.
Kolejna sprawa to czysta nienawiść przez ww osoby do Pana Prezydenta, negowanie każdej decyzji, propozycji, rozwiazania. Ublizanie jego wiedzy, wiekowi, doświadczeniu. Co Was rożni od Pana Prezydenta to to, że jeszcze ani razu nie usłyszałam ani nie zobaczyłam by Pan Wiernicki zwracał się z niższością do Państwa, niezależnie od tego jakie ma do Was odczucia. To świadczy o człowieku. Dziś zobaczyłam cyrk, halę, kłótnie nastolatków, nie dojrzałych ludzi którzy działają w sprawie wspólnego dobra mieszkańców tylko grają w grę " jak bardziej dopiec Panu Prezydentowi ". Straszne.
W kampanii wyborczej nam obiecywaliście złote góry, a po wyborach chcecie wejść w buty poprzedniego prezydenta i administrować miastem z kieszeni nas mieszkańców. Pytam się gdzie są nowi inwestorzy tworzący nowe miejsca pracy? Stwarzajcie takie warunki aby nie były masowo likwidowane dotychczasowe punkty handlowe, usługowe, a wręcz przeciwnie aby powstawały nowe. Obsługa parkingów, odbiór odpadów komunalnych oddane (to pierwsze) firmie z innego miasta, (to drugie) kiedyś prowadziło przedsiębiorstwo komunalne podległe miastu. Takich przykładów na pewno jest więcej. Najlepiej jest usiąść na "stołku" i czekać aby mieszkańcy przynieśli pieniążki do kasy magistratu - rozdzielić je na to co starczy i po kłopocie. Żyć nie umierać.
Pani Kingo panie Mariuszu dziękujemy za to że nas nie oszukaliście.
Niech nie straszą że Haering się wyniesie ,oprócz pracujących tam robotników, przeważnie ze wsi ,nikt za tą fabryką nie będzie płakał ,co niektórzy to w tyłek właścicielowi chcieli by wejść ,nawet ulicę nazwali jego imieniem,skandal!
Czy ja dobrze zrozumiałem że wydali kasę ale nie dali pomysłu jak zarobić? No to chyba jednak populizm.
To przekrzykiwanie było niepotrzebne. Nie dało się słuchać. Jakość transmisji też chyba po złości.
A ja w końcu chce informacje publiczna niech wszyscy radni przyznają czy skończyli humanum czy nie. Odwagi radni i prezydenci :)
Panie Staszek. Chce Pan więcej wpływów do kasy miasta niech Pan w końcu coś zrobi, żeby do miasta ściągnąć nowych inwestorów.
Nie wiem czy Pan się na tym zna ale nowy inwestor to odprowadzanie podatków do kasy miasta, nowy inwestor to nowe miejsca pracy. Nowe miejsca pracy to mieszkańcy którzy odprowadzą podatki do kasy miasta. Nowe miejsca pracy to możliwość ściągnięcia nowych mieszkańców. Nowi mieszkańcy to więcej odprowadzanych podatków. Itd.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!