metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ktokolwiek widział - Ktokolwiek wie ~Ktokolwiek widział - Ktokolwiek wie (Gość)07.09.2010 19:26

"Marcin-Majewski" napisał(a):
Oczywiście ważne jest, żeby w Mieście nie było połamanych ławek i było czysto - tylko od tego nie jest prezydent a odpowiedni podwładni a w gestii prezydenta leży kwestia rozliczenia ich ze swojej pracy.

Do Marcina Majewskiego: - Sugerujesz młody człowieku, że najlepszym menedżerem jest Krzysztof Chojniak? Bo jego rywale na fotel prezydenta miasta nadają się li tylko do wymiany połamanych ławek i żeby było czysto? Spróbuj ty, ale dopiero za 4o lat, bo teraz masz jeszcze ptasi móżdżek studencie.

00

xyz ~xyz (Gość)07.09.2010 19:30

"arti2811" napisał(a):
Lepszy dziadek z chęciami jak Św. pielgrzym z piotrkowskiego grodu.

Popieram, ale nie ta kandydaturę.

00

Lola ~Lola (Gość)07.09.2010 19:41

No proszę jaki żywotny dziadziuś ;)
Zresztą niejeden młodziaszek pozazdrościłby mu energii i wigoru. Także polonusiku prosimy o rzeczowe argumenty. Ale do rzeczy:
Parę lat temu osadzono na stolcu prezydenckim człowieka zdawałoby się w sile wieku, dobijającego wszak do kwiecistej 40tki. No i pudło. Bo i ręce jakieś takie niemrawe, niewprawne w prezydenckiej robocie. Na słuch i oczy też mu chyba jakaś choroba padła, bo ni głosy krytyki, ni fale oburzenia doń nie docierają. Niczym pogrążony w demencji starzec żyje sobie imć prezy-dent w świecie własnych iluzji, zwid i marzeń.
Panie Marcinie, obawiam się, że pośród obecnych kandydatów nie znajdziesz Pan dzielnego przedsiębiorcy, wizjonera wielkiego formatu. Jakoś tak nam Piotrkowianom pod górkę, trza się męczyć z niedojdami.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)07.09.2010 19:50

"Lola" napisał(a):
Panie Marcinie, obawiam się, że pośród obecnych kandydatów nie znajdziesz Pan dzielnego przedsiębiorcy, wizjonera wielkiego formatu.

Nie oczekuję wizjonera - oczekuję człowieka, który umie pozyskać unijne środki i jest energiczny w działaniu i wątpię, aby Pan Dziemdziora spełniał te warunki, ale czekam na jego program. Miasto to nie osiedle.

00

gość ~gość (Gość)09.09.2010 21:45

Po ulicy Polnej natomiast nalepiej byłoby poruszać się czołgiem, ponieważ wystają grube, metalowe pręty. Panie Prezydencie, zapraszamy na Polną

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)09.09.2010 23:40

"xyz" napisał(a):
"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Z pewnością, były milicjant na stanowisko prezydenta miasta - w Polsce, jaką teraz mamy - nie nadaje się. Ale tylko z tego powodu.
Nie z powodu wyglądu, stanu fizycznego, czy nawet jakiejś ułomności.
Krytykować łatwo, więc wskaż który ze zgłoszonych kandydatów poza Janem Dziemdziorą nadaje się na to stanowisko. Pensum niezłe i koneksje.

No, poza Janem Dziemdziorą - żaden. Ż-a-d-e-n!
Ale będę z Tobą szczery: Jan Dziemdziora, także - NIE!
Chcesz, Twój wybór, idź i zagłosuj, zgodnie z własną wolą, w zgodzie z sumieniem.
Nie będziemy sobie z powodu różnicy zdań skakać do oczu.
Ja czekam na tę kandydaturę, która jeszcze się nie pojawiła. Może to akurat on mi się "wstrzeli" w gusta. Zobaczymy.

Komentarz był edytowany przez autora: 09.09.2010 23:44

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)09.09.2010 23:55

"znajomy-" napisał(a):
Jak mniemam, Lola młodzieńcze lata masz już dawno za sobą, jak twój kolega od pióra Piotr Włostowic który doczekał się wnucząt.

Bingo! Z tym tylko, że są to nasze wspólne wnuczęta. Babci Loli i dziadziusia Piotrusia.
Chłopczyk ma na imię Lolek, a dziewczynka - Petronela.
A tak poza tym, to "po piórze".
Bo "od pióra", to ja nie bardzo wiem, co. Np. odciski na palcach mogą się zrobić od trzymania pióra.
A kolega to może być, od - dajmy na to - siedmiu boleści.
A tak w ogóle, dziękuję, wszyscy zdrowi.

Komentarz był edytowany przez autora: 09.09.2010 23:57

00

Lola ~Lola (Gość)10.09.2010 11:16

"znajomy-" napisał(a):
Jak mniemam, Lola młodzieńcze lata masz już dawno za sobą, jak twój kolega od pióra Piotr Włostowic który doczekał się wnucząt.

Mniemać można do woli, ile wlezie i na całego. Od mniemania nikomu jeszcze nic złego się nie stało, wręcz przeciwnie zawsze to jakaś gimnastyka szarych(ej)komórek(ki). W każdym razie lepsze to niż nicnierobienie. Radziłabym jednak raczej oddawać się mniemaniu na bardziej emocjonujące, interesujące i twórcze tematy aniżeli mój czy kogokolwiek wiek.
Swoją drogą zastanawiające, skąd te wnioski co do jesieni mojego żywota... Liście mi odpadły czy jak? Zawaliły całe forum?

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)10.09.2010 14:15

"Lola" napisał(a):
Swoją drogą zastanawiające, skąd te wnioski co do jesieni mojego żywota... Liście mi odpadły czy jak?

Widocznie - Loleńko - sama tego nie zauważasz, zabiegana, zalatana, wnuczęta na karku, że już wrzesień, więc żółkniesz (od żółci i jadu wylewanego w swych wpisach) oraz szarzejesz (od szarzyzny swoich komentarzy). Co uwadze śledczych forowiczów nie uszło...
Widzisz, Babciu Lolu, we wpisach internautów przejrzeć się można, jak w zwierciadle.
I ja, Dziadek Piotr, doświadczam tego każdego omal dnia!
Wesołe jest życie staruszka!
Wesołe jak piosnka jest ta!
Gdzie stąpnie, zakwita mu dróżka
I świat doń się śmieje: ha, ha!

00

marianna ~marianna (Gość)11.09.2010 16:48

"Ktokolwiek-widzial--Ktokolwiek-wie" napisał(a):
Do Marcina
Cytuję:
MAJEWSKIEGO:

- Sugerujesz młody człowieku, że najlepszym menedżerem jest Krzysztof Chojniak? Bo jego rywale na fotel prezydenta miasta nadają się li tylko do wymiany połamanych ławek i żeby było czysto? Spróbuj ty, ale dopiero za 4o lat, bo teraz masz jeszcze ptasi móżdżek studencie.

Dobrze wiedzieć, że na forum i w Piotrkowie jest więcej osób podzielających taką właśnie opinię na temat studenta.
Arogancja + bezczelność + brak kindersztuby + brak pokory + brak skromności = przepis na przyszłego polskiego inteligenta!
Dziś - niedowarzonego studenta!
10/10!

Komentarz był edytowany przez autora: 11.09.2010 17:00

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat