pewnie że mogę będziecie mieli super ubaw.....
pozdrawiam....
I gdzie te zdjęcia? Zapomniałaś czy co?
Balkonik dla Janka.Tydzień temu na Pl.Kościuszki szedł zgarbiony ledwo powłóczący nogami facet w którym rozpoznałem komendanta MO Jana D.Na prezydenta raczej facet się nie nadaje.Może niech spróbuje szczęścia w reklamie balkoników lekarskich?
Lepszy dziadek z chęciami jak Św. pielgrzym z piotrkowskiego grodu.
Szanowny Internauto!
Z pewnością, były milicjant na stanowisko prezydenta miasta - w Polsce, jaką teraz mamy - nie nadaje się. Ale tylko z tego powodu.
Nie z powodu wyglądu, stanu fizycznego, czy nawet jakiejś ułomności.
Nieładnie stawiasz sprawy!
Otwórz linki poniżej - jeden też zgarbiony i powłóczący nogami, a drugi - nawet na wózku inwalidzkim.
Dajcie spokój z tą wiwisekcją życiorysów. Kiedy brak argumentów sięga się po niby wstydliwe fakty z życia. Jakoś parę miesięcy temu część Polaków maszerowała do urn głosując na tzw. "dziadków" i jakoś nikt ich na siłę nie wpychał do fotela bujanego (a może trzeba było).
J. Kaczyński - rocznik 49
B. Komorowski - `52
J. Dziemdziora - `48
Krytykować łatwo, więc wskaż który ze zgłoszonych kandydatów poza Janem Dziemdziorą nadaje się na to stanowisko. Pensum niezłe i koneksje.
No właśnie w tym rzecz, czy w tym życiorysie są owe wstydliwe fakty. Pisałem już o tym - jeżeli kandydat na tak ważne stanowisko świadomie w swojej biografii opuszcza 50 lat życiorysu to przestaje być on dla mnie po prostu wiarygodny, bo skoro coś pomija tzn. że z jakiś powodów chce to ukryć. Mi chodzi o zwykłą uczciwość, której domagam się jako wyborca(nie tylko od Pana Dziemdziory)
Po drugie oczywiście uważam komentarz polonusa za przesadny, ale trzeba pamiętać, że pełnienie urzędu prezydenckiego to wiele obowiązków, nerwów i ogromna odpowiedzialność, dlatego sceptycznie odnoszę się do kandydatów w podeszłym wieku.
Po trzecie w XXI wieku zmieniła się rola prezydenta Miasta. Prezydent nie ma być gospodarzem, ale menedżerem potrafiącym uzyskać dla Miasta jak największą ilość środków potrzebnych na inwestycje. Czy Pan Dziemdziora jest w stanie "wyrywać" pieniądze chociażby unijne dla Piotrkowa w sytuacji kiedy ubiega się o nie multum innych miast?
Oczywiście ważne jest, żeby w Mieście nie było połamanych ławek i było czysto - tylko od tego nie jest prezydent a odpowiedni podwładni a w gestii prezydenta leży kwestia rozliczenia ich ze swojej pracy.
Jak mniemam, Lola młodzieńcze lata masz już dawno za sobą, jak twój kolega od pióra Piotr Włostowic który doczekał się wnucząt.
E, Lola! Jak już lecisz, to na całego! Co sobie żałować?!
Tu masz jeszcze rocznik '22!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!