metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ziutek ~Ziutek (Gość)17.06.2010 20:24

Gołębie w naszym mieście są od lat, przyzwyczaiły się już do tego że ludzie je dokarmiają, nie tylko Pani z kiosku o której mowa w innych komentarzach to jest sprawa wszystkich ludzi, za to że ktoś "kocha" gołębie i chce im pomagać nie powinno być kary, może to wyzwolić wśród ludzi przekonanie że za pomoc ptakom można zostać ukaranym. Praktycznie jedynym źródłem utrzymania ptaków w mieście są nasiona, oraz kawałki chleba rzucane im przez ludzi dobrej woli. sądzę więc że beznadziejnym sposobem jest takowe rozwiązanie sprawy to znaczy wprowadzenie Uchwały zakazującej dokarmiania gołębi. Gołębie jednym przeszkadzają innym nie. Rozwiązanie jakie zaoferował sam sobie sąd jest karygodne, metalowe kolce zamontowane na budynku sądu mogą wyrządzić gołębią krzywdę, sąd nie przemyślał swojej decyzji.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga17.06.2010 20:24

Dzisiaj gołąb nas... mi na tylną szybe w aucie, a słońce to przysuszyło.MASAKRA!!!!!!Nie da się nic z tym zrobić,skrobalem i moczyłem....hehe......

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)17.06.2010 20:29

"Ziutek" napisał(a):
Rozwiązanie jakie zaoferował sam sobie sąd jest karygodne, metalowe kolce zamontowane na budynku sądu mogą wyrządzić gołębią krzywdę, sąd nie przemyślał swojej decyzji.

Choć o polskim sądownictwie zdanie mam skrajnie negatywne, to sądzę, że jednak w tym akurat przypadku sąd przemyślał swoją decyzję.
Czy wiesz, ile kosztowała gruntowna renowacja tego pięknego gmachu?
W Krakowie prawie wszystkie budynki "okolcowano" i nikt nie podnosi wrzasku. A gołębie nad rynkiem sobie i tak hulają beztrosko chmarami...

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)17.06.2010 20:32

"Ziutek" napisał(a):
Gołębie w naszym mieście są od lat, przyzwyczaiły się już do tego że ludzie je dokarmiają, nie tylko Pani z kiosku o której mowa w innych komentarzach to jest sprawa wszystkich ludzi, za to że ktoś "kocha" gołębie i chce im pomagać nie powinno być kary, może to wyzwolić wśród ludzi przekonanie że za pomoc ptakom można zostać ukaranym. Praktycznie jedynym źródłem utrzymania ptaków w mieście są nasiona, oraz kawałki chleba rzucane im przez ludzi dobrej woli. sądzę więc że beznadziejnym sposobem jest takowe rozwiązanie sprawy to znaczy wprowadzenie Uchwały zakazującej dokarmiania gołębi. Gołębie jednym przeszkadzają innym nie. Rozwiązanie jakie zaoferował sam sobie sąd jest karygodne, metalowe kolce zamontowane na budynku sądu mogą wyrządzić gołębią krzywdę, sąd nie przemyślał swojej decyzji.

Do Ziutka: Nie zwracaj uwagi na złośliwe komentarze. Są w śród nas i tacy co piszą byle co żeby inni odpisywali a oni się z tego cieszą. Takich jak ty jest nas więcej. Internauta ukrywający się pod pseudonimem przyjaciel miasta to jakiś nawiedzony wariat i nie odpisuj na jego komentarz. Lepiej milczeć niż dać komuś satysfakcję. dziwię się moderatorowi, że pozwala zaśmiecać forum takimi śmieciami. Wkrótce zamieni się w jedno wielkie łajno" ale nie miasto jak napisała Lola, a to forum. Ja na takie posty nie odpisuję, bo to są ludzie bez honoru i w twarz byś im napluł a oni będą chórkiem powtarzali, że deszcz pada.

00

sram na to ~sram na to (Gość)17.06.2010 20:33

"wodnik1985" napisał(a):
Dzisiaj gołąb nas... mi na tylną szybe w aucie, a słońce to przysuszyło.MASAKRA!!!!!!Nie da się nic z tym zrobić,skrobalem i moczyłem....hehe......

Wybij i wstaw sobie nową.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)17.06.2010 20:44

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Choć o polskim sądownictwie zdanie mam skrajnie negatywne, to sądzę, że jednak w tym akurat przypadku sąd przemyślał swoją decyzję.
Czy wiesz, ile kosztowała gruntowna renowacja tego pięknego gmachu?
W Krakowie prawie wszystkie budynki "okolcowano" i nikt nie podnosi wrzasku. A gołębie nad rynkiem sobie i tak hulają beztrosko chmarami...

W Krakowie kolce może są ale plastikowe które nie mogą wyrządzić tylu szkód. Te kolce które są na sądzie mogą spowodować narażenie gołębie (ptaków) na niebezpieczeństwa, można to także uznać za znęcanie się wobec zwierząt. Oprócz kolców są również inne metody zabezpieczania przed siadaniem na gmachach dachów gołębi - nie tylko kolce (ta metoda powinna zostać wycofana) -

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)17.06.2010 20:56

"Ziutek" napisał(a):
Te kolce które są na sądzie mogą spowodować narażenie gołębie (ptaków) na niebezpieczeństwa, można to także uznać za znęcanie się wobec zwierząt.

Byłbym raczej zdania, że to gołębie się nad ludźmi znęcają.
A jakoś nie ma na to paragrafu...

00

Lucek 123 ~Lucek 123 (Gość)17.06.2010 20:58

"Ziutek" napisał(a):
W Krakowie kolce może są ale plastikowe które nie mogą wyrządzić tylu szkód. Te kolce które są na sądzie mogą spowodować narażenie gołębie (ptaków) na niebezpieczeństwa, można to także uznać za znęcanie się wobec zwierząt. Oprócz kolców są również inne metody zabezpieczania przed siadaniem na gmachach dachów gołębi - nie tylko kolce (ta metoda powinna zostać wycofana) -

A wy coście się tak przyczepili do tego tematu? Nie macie innego zajęcia? Jakiś gość podający się za sprzedawce zniczy pisze bzdury a wy odpisujecie. Idźcie spać bo już późno.

00

F-16 ~F-16 (Gość)17.06.2010 20:59

Ziutek, nie dyskutuj z tym pajacem.

00

F-16 ~F-16 (Gość)17.06.2010 21:00

Ziutek, nie dyskutuj z tym pajacem.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat