metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
klet ~klet (Gość)12.03.2011 08:03

2 tys. ton piachu, a soli pewnie z 2 tony zużyto przez zimę ;)
Teraz poważnie w Piotrkowie to pewnie jest 2 tys. km dziur w linii prostej jakby je tak ułożyć jedna za drugą.
Tak przy okazji bardzo ciekawy materiał:
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/813746,bez-sciemniania-wesole-miasteczko,id,t.html

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)12.03.2011 11:06

"klet" napisał(a):
Tak przy okazji bardzo ciekawy materiał:

Tak bardzo ciekawy, autorstwa obiektywnego niepowiązanego z Markiem Mazurem i RiG Pawłem Lareckim.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)12.03.2011 11:52

Taaa, tragedia wielka z tym piachem.Takie tsunami w Japonii przy tym to mały pikuś...

00

ilidan ilidanranga12.03.2011 12:49

Tym piachem beda dziury latac

00

klet ~klet (Gość)12.03.2011 13:12

"MARKPIO" napisał(a):
Taaa, tragedia wielka z tym piachem.Takie tsunami w Japonii przy tym to mały pikuś...

U nas by się takie tsunami przydało wśród rządzących krajem.

00

+40 ~+40 (Gość)12.03.2011 13:19

"klet" napisał(a):
U nas by się takie tsunami przydało wśród rządzących krajem.

Takie tsunami nie działa jakoś wybiórczo..

00

Luca ~Luca (Gość)12.03.2011 21:46

do piachu z piachem

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga12.03.2011 21:54

A co właściwie miasto zamierza zrobić z tym piaskiem? 2000 ton to całkiem niezła kupa piachu. I kasy też - jakieś 27000 zł co najmniej.
W normalnym kraju ten piasek zostałby oczyszczony i zimą wykorzystany ponownie, ale u nas pewnie zostanie wysypany na "ziemię niczyją" przy ul. Sulejowskiej przed mostem na Wierzejce. A że przy okazji zasypie się kilkanaście drzew oraz masę różnych zwierzątek, to pikuś.

00

baba ~baba (Gość)12.03.2011 22:00

Ja nie kumam. Kto będzie sprzatał? ZIOM opłacany z Urzędu Miasta czy więźniowie i pracownicy interwencyjni?

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)12.03.2011 23:06

"klet" napisał(a):
2 tys. ton piachu, a soli pewnie z 2 tony zużyto przez zimę ;)
Teraz poważnie, w Piotrkowie to pewnie jest 2 tys. km dziur w linii prostej, jakby je tak ułożyć jedna za drugą.

Zupełnie bez sensu jest ten Twój pomysł. Choćby przecież z tego powodu - człowieku - że nie da się ułożyć dziur jedna za drugą! Jak Ty sobie niby to w praktyce wyobrażasz?
Natomiast ja mam mam propozycję całkiem rzeczową i co istotne - realną! A ogrodzić w cholerę ten zapiaszczony Piotrków paroma deskami i będziemy mieli w ten sposób największą w Polsce piaskownicę! Rekordową - aż 67 m kw.!
Bo zabawki to już mamy swoje. Więc będzie komplet do zabawy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat