Miała powstać spalarnia śmieci, a spuszczono wodę w klozecie. Piotrkowskie s z a m b o .
Nie można sprzedać ani oddać butelek, makulatury, drobnego złomu nic nikomu się w tym państwie nie opłaci, odpady zbierają selektywnie by je później zmieszać, państwo nie inwestuje w spalarnie które dały by ciepło, wszędzie opakowania jednorazowe itd.itd. i największy kretynizm opłata za odpady wg. zużycia wody to tylko w ministerstwie mogli wymyśleć , lepiej tego nie propagować w Piotrkowie
A ja mam studnię głębinową bez pozwolenia, do tego oczyszczalnię, Opierdzieliłem cały dach w fotowoltaice, palę kominkiem z płaszczem wodnym - drewno od znajomego leśnika, nie zgłaszam zakończenia budowy od 6 lat. Do tego swój bimberek, więc podatek cukrowy ani akcyza mnie nie dotyczy Zero kosztów. Szczerze polecam ww rozwiązania…
Przecież chyba każdy gdzieś jest zameldowany? Wystarczy naliczać opłatę od ilości zameldowanych pod danym adresem osób.
A tu jakieś kombinacje: od deklarowanej ilości osób, od wody, od prądu, od powierzchni mieszkania... Szkoda, że jeszcze nie wpadli na pomysł, aby od rozmiaru gaci płacić: przecież grubas zużywa wszystkiego więcej, więc i "produkuje" więcej śmieci.
Jak coś jest proste i działa, to zaraz pojawią się urzędnicy z pomysłami, jak to skomplikować.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!