Czyli znowu będziemy na świecie rozpoznawalni. Po smrodzie. Już prawie nauczyli się ludzie używać wody, z mydłem trochę gorzej, ale jest poprawa, to teraz "żegnajcie lepsze czasy"...
Jak to wprowadza to mieszkańcy powinni zorganizować referendum w sprawie odwołania prezydenta Chojniaka.
Nie kłam!
"Eksperci portalu RynekPierwotny.pl postanowili wskazać najbardziej problematyczne aspekty nowego systemu tzn. naliczania opłat od zużycia wody. Stanowią one przestrogę dla tych miast, które w przyszłości chciałyby wprowadzić podobny sposób naliczania opłat za wywóz śmieci."
https://samorzad.infor.pl/sektor/zadania/gospodarka_komunalna/5204717,Oplata-za-smieci-zalezna-od-wody-jakie-beda-problemy.html
Miasta powoli zaczynają przechodzić na system naliczania opłat zależny od zużycia wody, ten system jest najbardziej sprawiedliwy i sprawdzony przez innych.
Chciałem oddać styropian - nie można! Kawałki papy - nie można, wełnę mineralną - nie można! Ale styropian ponoć do rzeki wystarczy wrzucić i odpłynie, papę spalić, a wełnę zakopać. I wtedy będzie cacy i czysto. Ważne żeby za śmieci płacić!!! Opłaty wzrosły, żeby system recyclingu działał, ale u nas nie ma czegoś takiego jak recycling!!!
I super studnia głębinowa i brak oplaty za smieci licznik dla ozdoby
Bez sensu jest od ilości zużytej wody... U mnie w miesiące zimowe jest zużycie około 5m3 wody, a w letnie to nawet 15m3 - podlewanie trawnika i ogródka...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!