metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
też Piotrkowianin ~też Piotrkowianin (Gość)14.11.2021 00:04

Pytanie do Pani Kierownik Kosterskiej:
To jaka byłaby szacunkowa wysokość opłaty za śmieci licząc wg zużycia wody ?

80

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)14.11.2021 13:24

Nie zgodzę się z tym sąsiadka jest ich dwoje ona prawie nic nie gotuje jedzą na sucho a ja dużo robię obiadu Dla wnuczków na studiach i co mam płacić więcej nie nie będę nicholery

60

Gość 1643 ~Gość 1643 (Gość)14.11.2021 08:02

A dlaczego nikt wziął pod uwagę innych wariatów? Przecież każdy wypełniając roczny PIT rozlicza się w miejscu zamieszkania, czyli dane do naliczania są, ale jest to za proste i nie da się nic skręcić. Zawsze będzie niestrawiedliwość. Przecież bogaty wytwarza wiecej śmieci ta jak niemowlak.

81

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)14.11.2021 16:23

Czyli w Piotrkowie będzie smród od ludzi będą oszczędzac na wodzie by nie płacić śmieciowego co za pomysły naszych radnych

101

CoolMen ~CoolMen (Gość)14.11.2021 19:22

Przy okazji dyskusji na temat poboru opłat za śmieci zainteresował mnie "Harmonogram odbioru odpadów na terenie miasta Piotrkowa Tryb" gdzie stoi, że wykonawcą usługi jest firma "Remondis" z Łodzi, a podwykonawcą firma "Hak" z Piotrkowa. Rozumiem, że na wykonywaniu tej usługi zarabiają 2 firmy, bo nie przypuszczam aby jedna z nich robiła to w czynie społecznym! No i tu przypuszczam mamy jeden z powodów podwyżek opłat za śmieci. Teraz jeszcze dojdzie danina dla PWiK za udostępnianie danych zużycia wody dla ZDiUM przez tysiące lokatorów, aby można obciążać ich za śmieci. Obłęd totalny!!!

100

Brawo! Geniusz! ~Brawo! Geniusz! (Gość)14.11.2021 19:25

Wiadomo przecież że za każdym razem kiedy się wychodzi spod prysznica, to każdy taszczy dwie-trzy reklamówki śmieci.

130

Takaka ~Takaka (Gość)14.11.2021 20:36

Popieram piotrkowianie będzie smród i ubóstwo w nasz mieście oszczędności wody siku pójdę w szczyt bloku kupkę

60

emeryt ~emeryt (Gość)14.11.2021 21:06

Z treści artykułu wynika, że m a g i s t r a t nie potrafi dokładnie ustalić ile osób zamieszkuje na terenie miasta Piotrkowa Tryb. a tym samym ile powinno być mieszkańców w deklaracjach "śmieciowych". Prosty rachunek: 73.000 minus 57.235 to wychodzi, że 15.765 osób nie płaci za odbiór odpadów komunalnych, mnożąc ten wynik razy 29 zł daje to kwotę 457.185 zł miesięcznie, a w skali roku 5.486.220 zł. Skoro tak prostej sprawy rządzący miastem nie są w stanie wykonać, czy zatem powinni dalej pełnić swoje funkcje. Łatwiej jest sięgać lekką ręką do kieszeni mieszkańca po kolejne pieniążki, niż sumiennie wykonywać swoją pracę.

110

jdr ~jdr (Gość)14.11.2021 23:51

A ja się pytam dlaczego w tak ważnej dla nas mieszkańców sprawie gmina nie przeprowadzi referendum? Czyżby garstka (bez)radnych miała decydować o tak ważnej sprawie?

40

Babcia ~Babcia (Gość)14.11.2021 13:47

Nie nie nigdy to ja kąpiel biorę codziennie a sąsiadka brudas się nie kapie to ja mam płacić za brudasów opamiętajcie się

112

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat