Oplata od powierzchni jest zdecydowanie NIEuczciwa i NIEsprawiedliwa bo w dzisiejszej rzeczywistości bardzo dużo jest osób mieszkających samotnie.
Promocja basenów. Kupujesz bilet ze zniżką na Kartę Mieszkańca, myjesz się i nie musisz płacić za śmieci. Może trzeba będzie zmienić ich nazwę na "Miejskie Łaźnie"?
Mi się to podoba bo akurat dużo wyrzucam śmieci za to wcale się nie myję
Ja pierniczę. Jeszcze trochę i bardziej będzie się opłacało kupić w markecie wodę w butelce niż odkręcić kran.
Pomysł płacenia za śmieci w zależności od ilości zużywanej wody to błąd. Mam kilku lokatorów. Wiem ile osób zamieszkuje w poszczególnych lokalach. Ilość zużywanej wody nijak się nie ma do ilości zamieszkujących osób. Po prostu jedni zużywają więcej wody, a inni mniej. Próbowałam oszczędzać wodę i skończyło się na niczym. Trzeba robić pranie (pralka automat), kąpanie, korzystanie z toalety, zmywanie. Nie udało mi się zejść poniżej 4m3. A jedni lokatorzy (3 osoby) zużywają wody 2,5 m3. Pranie robi w pralce Frania, nie wiem jak z kąpaniem. Jak zmywanie?
I w rezultacie rodzina 3osobowa zapłaci mniej niż jedna osoba? Czysta głupota. Miasto powinno się wziąć za kontrolę domów. Ile w danym budynku zamieszkuje osób. Jeśli będą różnice między stanem faktycznym, a deklaracją to karać, a sprawę nagłośnić, żeby działać prewencyjnie. Moi sąsiedzi nigdy nie wystawiają śmieci. Nie można byłoby sprawdzić co robią z tymi śmieciami? Może nimi palą?
Jeśli nie ma żadnej kontroli to niestety uczciwi muszą płacić za tych nieuczciwych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!