A ja się pytam dlaczego w tak ważnej dla nas mieszkańców sprawie gmina nie przeprowadzi referendum? Czyżby garstka (bez)radnych miała decydować o tak ważnej sprawie?
Z treści artykułu wynika, że m a g i s t r a t nie potrafi dokładnie ustalić ile osób zamieszkuje na terenie miasta Piotrkowa Tryb. a tym samym ile powinno być mieszkańców w deklaracjach "śmieciowych". Prosty rachunek: 73.000 minus 57.235 to wychodzi, że 15.765 osób nie płaci za odbiór odpadów komunalnych, mnożąc ten wynik razy 29 zł daje to kwotę 457.185 zł miesięcznie, a w skali roku 5.486.220 zł. Skoro tak prostej sprawy rządzący miastem nie są w stanie wykonać, czy zatem powinni dalej pełnić swoje funkcje. Łatwiej jest sięgać lekką ręką do kieszeni mieszkańca po kolejne pieniążki, niż sumiennie wykonywać swoją pracę.
Popieram piotrkowianie będzie smród i ubóstwo w nasz mieście oszczędności wody siku pójdę w szczyt bloku kupkę
Wiadomo przecież że za każdym razem kiedy się wychodzi spod prysznica, to każdy taszczy dwie-trzy reklamówki śmieci.
Przy okazji dyskusji na temat poboru opłat za śmieci zainteresował mnie "Harmonogram odbioru odpadów na terenie miasta Piotrkowa Tryb" gdzie stoi, że wykonawcą usługi jest firma "Remondis" z Łodzi, a podwykonawcą firma "Hak" z Piotrkowa. Rozumiem, że na wykonywaniu tej usługi zarabiają 2 firmy, bo nie przypuszczam aby jedna z nich robiła to w czynie społecznym! No i tu przypuszczam mamy jeden z powodów podwyżek opłat za śmieci. Teraz jeszcze dojdzie danina dla PWiK za udostępnianie danych zużycia wody dla ZDiUM przez tysiące lokatorów, aby można obciążać ich za śmieci. Obłęd totalny!!!
Czyli w Piotrkowie będzie smród od ludzi będą oszczędzac na wodzie by nie płacić śmieciowego co za pomysły naszych radnych
A dlaczego nikt wziął pod uwagę innych wariatów? Przecież każdy wypełniając roczny PIT rozlicza się w miejscu zamieszkania, czyli dane do naliczania są, ale jest to za proste i nie da się nic skręcić. Zawsze będzie niestrawiedliwość. Przecież bogaty wytwarza wiecej śmieci ta jak niemowlak.
Nie zgodzę się z tym sąsiadka jest ich dwoje ona prawie nic nie gotuje jedzą na sucho a ja dużo robię obiadu Dla wnuczków na studiach i co mam płacić więcej nie nie będę nicholery
Pytanie do Pani Kierownik Kosterskiej:
To jaka byłaby szacunkowa wysokość opłaty za śmieci licząc wg zużycia wody ?
Gdyby nie my kierowcy śmieciarek to byście utonęli w swoich śmieciach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!