Bez sensu jest od ilości zużytej wody... U mnie w miesiące zimowe jest zużycie około 5m3 wody, a w letnie to nawet 15m3 - podlewanie trawnika i ogródka...
I super studnia głębinowa i brak oplaty za smieci licznik dla ozdoby
Chciałem oddać styropian - nie można! Kawałki papy - nie można, wełnę mineralną - nie można! Ale styropian ponoć do rzeki wystarczy wrzucić i odpłynie, papę spalić, a wełnę zakopać. I wtedy będzie cacy i czysto. Ważne żeby za śmieci płacić!!! Opłaty wzrosły, żeby system recyclingu działał, ale u nas nie ma czegoś takiego jak recycling!!!
Miasta powoli zaczynają przechodzić na system naliczania opłat zależny od zużycia wody, ten system jest najbardziej sprawiedliwy i sprawdzony przez innych.
Nie kłam!
"Eksperci portalu RynekPierwotny.pl postanowili wskazać najbardziej problematyczne aspekty nowego systemu tzn. naliczania opłat od zużycia wody. Stanowią one przestrogę dla tych miast, które w przyszłości chciałyby wprowadzić podobny sposób naliczania opłat za wywóz śmieci."
https://samorzad.infor.pl/sektor/zadania/gospodarka_komunalna/5204717,Oplata-za-smieci-zalezna-od-wody-jakie-beda-problemy.html
Jak to wprowadza to mieszkańcy powinni zorganizować referendum w sprawie odwołania prezydenta Chojniaka.
Czyli znowu będziemy na świecie rozpoznawalni. Po smrodzie. Już prawie nauczyli się ludzie używać wody, z mydłem trochę gorzej, ale jest poprawa, to teraz "żegnajcie lepsze czasy"...
Nie nie nigdy to ja kąpiel biorę codziennie a sąsiadka brudas się nie kapie to ja mam płacić za brudasów opamiętajcie się
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!