metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
misio ~misio (Gość)05.11.2013 09:59

i tak ma szczęście że go wzieli do szpitala po przez takiego cierpi wielu ludzi

00

teżSąsiad ~teżSąsiad (Gość)05.11.2013 09:59

Dyrektorze niech Pan wszystkich zatrudni na kontrakty to takich medialnych "afer" będzie miał Pan bez liku.
Braciszek fajny. Najpierw brata na bruk, a później kochająca rodzinka.

00

ciekawe ~ciekawe (Gość)05.11.2013 10:21

Co widnieje na fakturach zakupu tych "worków" przez szpital? Istotnie stoi tam : WOREK NA ZWŁOKI? - jesli nie, to z czym się komu taki worek kojarzy nie ma znaczenia...

00

S. ~S. (Gość)05.11.2013 10:25

"Pawel-Larecki" napisał(a):
Akurat o pracy piotrkowskiego pogotowia mam dobre zdanie - obecnie to są już profesjonaliści. Natomiast książkę mógłbym napisać o nietrzeźwych, zwożonych z miasta do szpitalnych izb przyjęć, prawie zawsze w rozpaczliwym stanie sanitarno-epidemiologicznym (bez szczegółów!) i niezwykle agresywnych

Jest tak, jak Pan napisał, to święta prawda. Przy czym nie można zapominać, że tacy ludzie to są jednak ludzie - upadli, ale ludzie.

00

l4 1980 ~l4 1980 (Gość)05.11.2013 10:29

Ciekawe czy pan mial ubezpieczenie.bo chorych ludzi odrazu sprawdzają w systemie czy maja ubezpieczenie zanim udziela pomocy.bratu powinni wystawić fakturę.pan wybral sobie takie życie.szczegolnie mu chyba nie przeszkadza zapach i wygląd a wymagania ma i zdziwiony jest.chyba ze ktoś by chcial zlapac wszawice lub inna niespodzianke w karetce.

00

Gośc ~Gośc (Gość)05.11.2013 10:32

Nie macie nad czym się rozczulać i przestańcie szukać winnych.Bo i po co. Nawe jak się pomylili to może należałoby to w przypadku upojonego alkoholem przemilczeć. W słuzbie zdrowia nie jest najlepiej al przecież z drugiej strony ludzie naprawdę chorzy naja ten problem a wszyscy menele są lepiej obsłużeni w szpitalu niz normalny chory. Wożaich karetkami , odtruwaja , myja robią wszystkie badania od ręki bo żula zabranego z ulicy lub meliny trzeba obsłuzyć nalezycie zeby nie zmarł. Bo wtedy się dowie rodzina i dopiero się do niego przyznaja i rozkochują w krewnym. Jak leżałw parku to go nie chcą znać. Skończmy z tym cyrkiem.

00

Najmądrzejszy człowiek na świecie ~Najmądrzejszy człowiek na świecie (Gość)05.11.2013 11:00

"Spakowali" gościa, żeby nie pobrudził karetki, ot, cała filozofia. Skoro karetka nie zabiera zmarłych, więc nie mogli się pomylić.

00

alex ~alex (Gość)05.11.2013 11:45

jak z takimi "pacjentami" personel musi się użerać (to odpowiednie słowo) - same pielęgniarki często nie dają rady i z odsieczą spieszą im lekarze! Widziałem nie raz, nie dwa, przerażające i rozdzierające wprost sceny tam się rozgrywające.

A w szpitalu na ulicy Banacha w Warszawie nagle na izbie przyjęć kilku takich naraz "obsługiwano". I dowożono następnych!! To dopiero była jazda!!!

00

lekarz ~lekarz (Gość)05.11.2013 12:12

I te dramaty - niestety - w obecności chorych ludzi leżących obok, nieraz naprawdę cierpiących.

A czy pamiętacie, jak na początku bieżącej kadencji rady miasta radny P. Winiarski (lekarz, pracujący m.in. w pogotowiu) postulował utworzenie w Piotrkowie izby wytrzeźwień? To wtedy go wyśmiano, a jeden z Wysokich Urzędników powiedział oficjalnie, że to relikt epoki komunizmu i pomysły rodem z Rosji. Pół biedy, jeśli tzw. ostry dyżur jest akurat na Rakowskiej - tam jest chociaż miejsce. Ale jak się trafi na Roosevelta - to jest prawdziwy dramat. Nie powinno być tak, że co trzeci dzień cały Piotrków zmuszony jest się leczyć w dwóch ciasnych pomieszczeniach Szpitala Rejonowego na Roosevelta - razem z pijakami!

00

xyz ~xyz (Gość)05.11.2013 13:08

Myślę że czas rozliczyć Pana Doktora J. P. z funkcji DYREKTORA pogotowia. Wszyscy dobrze wiedzą jak działa pogotowie w Piotrkowie. Sam kilka razy nie byłem lepiej potraktowany. Każdy po spożyciu alkocholu jest przez naszych szanownych ratowników traktowany jednakowo, niezależnie czy jesteś czysty i zadbany, czy lumpem z parku. Według mnie takie coś nie powinno mieć miejsca. Kazdego powinno się traktować z szacunkiem, czy jest brudny czy czysty, czy stary czy młody, czy ma dom czy jest bezdomny. Mam nadzieje że pojawi się tutaj UWAGA TVN i wkońcu doprowadzi do jakiegoś porządku w tym żałosnym szpitalu..

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat