Coś mi ta wypowiedz Michalikiem zalatuje!Czarny jednak za czarnym w ogień piekielny wejdzie :)))
A miałam tego księdza za jednego z
tych normalniejszych. Jednak będą się bronić wzajemnie, choćby nie wiem co się działo w ich szeregach. Smutne to trochę, zganiać pedofilskie zacięcia na dzieci i ich rodziców.
Ciekawe kiedy wprowadzą w seminariach obowiązkową kastracje aby zapobiegać takim przypadkom!Zresztą nie tylko takim!
Ksiądz apeluje, aby nie uogólniać, a sam stawia bardzo "okrągłe" tezy, z których tak na dobrą sprawę nic nie wynika. Dzieje się coś złego w kościele, ale winni temu są po troszę wszyscy - wot i koncepcja...
I to definiuje postawę księdza, niestety typową. Mnie "wychowywali" pasem - więc tak rozumiem wychowanie.
"Tyłek nie szklanka"
"Całe życie kapłańskie uczę dzieci i młodzież."
Zestawienie tych dwu zdań bardzo nie pasuje. Nie wystarczy przykryć klilkusetletni zabytek szklanym dachem, aby być człowiekiem współczsnym. Trzeba się jeszcze wyzbyć prymitywnego myślenia.
Dziękuję Pani Wiktorowicz za przypomnienie:
To jest prawnie zakazane!
A pochwała tego, co prawnie zakazane jest dalece nieetyczna!
Aby dobro zwyczężyło, trzeba kierować się dobrem. Co Księdzu przystoi przede wszystkim.
Ja nie wierze, że można wypowiedzieć takie słowa. To jest dla mnie bezczelność i hipokryzja.
Pewnie był zbyt odważny i kontrowersyjny. ;)
Tu jeszcze jest: http://tt.info.pl/wiadomosci/Odwaznie-i-kontrowersyjnie-o-pedofilii-w-Kosciele,469
Jak kolega z kolegą w służbie kościołowi i narodowi :
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ofiara-pedofila-ocenia-slowa-abp-Jozefa-Michalika-Jego-slowa-wywolaly-u-mnie-powrot-traumy,wid,16082203,wiadomosc.html
Artykuł wróci niebawem. Musieliśmy go na chwilkę zdjąć. A w tym czasie, zapraszamy po Tydzień do kiosku :)
Na długą chwilkę ;) Aby poprawić "przejęzyczenia" księdza? Bo ostatnio dużo tych "przejęzyczeń" w wypowiedziach kleru ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!