Likwidacja gimnazjów to nie budynki i nauczyciele, na których cała Polska od miesiąca wylewa wszelkie błoto.To przede wszystkim cofnięcie, zwrócenie młodych ludzi do 4, 5-osobowych klas w przysiółkach, w których nic już dla nich nie ma, bo tam przedszkola zorganizowano. Mieszkam w małej miejscowości i mam dziecko w klasie piątej. W klasie jest ich pięcioro i wszyscy już mają siebie dość, czekają, żeby iść do nowego, gminnego gimnazjum. Tam nowa szkoła, pracownie przedmiotowe, tablice interaktywne, dziennik elektroniczny, wycieczki, projekty, lekcje poza klasą, wyjazdy na basen, hala sportowa, Orlik......... Nie róbcie dzieciom krzywdy, NIE ZAMYKAJCIE ICH, ONE TEŻ CHCĄ OSIĄGAĆ SUKCESY!
Poniżej macie Państwo uzasadnienie dla likwidacji gimnazjów. Znaczna część społeczeństwa to właśnie zawistni mali polacy, którzy swoim jadem i nienawiścią do nauczycieli zarażają innych. Stąd taka aprobata likwidacji. Nawet jeśli miałoby to okazać się złą i niepotrzebną decyzją, to co tam! Byle tych dobrze zarabiających nierobów i nieudaczników dobić, pozbawić pracy! Należy im się choćby za te wolne wakacje. Oj, nie udało się niektórym w życiu...
A jak zmieniali reformę od rocznika 96 to nikt nie patrzył na to że trzeba będzie "podręczniki wyrzucić do kosza"
jestem za, sam byłem w gimnazjum jako drugi rocznik gdy powstało to gó....no i lepiej by zlikwidowac to na zawsze..sam żałuje ze nie trafiłem na stary system 4 letniego liceum. Gimnazjum SUX!!!
Wyrazy współczucia dla nauczycieli, którzy nie są w ZNP, a ludzie niestety oceniają całą kadrę po banialukach jakie wygaduje Broniarz. Na emeryturę lenie śmierdzące, komuchy z ZNP!
Mnie się wydawało, że szkoła jest dla dzieci a nie po to by sztucznie utrzymywać ciepłe posadki dla nauczycieli.
PS. Nie bójcie się nauczyciele - jest dużo pracy - Biedronka cały czas zwiększa liczbę sklepów.
.Nauczyciele macie to co chcieliscie mieć.Popieraliscie PiS razem z Piotrem Dudą no to pójdą niektórzy z Was na zieloną trawkę.Nie trzeba było protestować w Warszawie i występować przeciwko rządowi PO,bo był to rząd przewidywalny. "Miałeś chamie złoty róg,ostał ci się ino sznur".Tak Wam dobrze ,że dobrze Wam tak.
Myślę że rezygnacja z gimnazjów, będzie szła z wysłaniem na zieloną trawkę dużej części tej armii nygusów od wuefu, praktycznie nic nie robiącej , a mające takie same przywileje i pensje[ karta nauczyciela ] jak inni, bardziej zapracowani nauczyciele ,wieczne wakacje skończą się.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!