metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Leito ~Leito (Gość)28.11.2015 09:40

Stłoczenie nagle w jednym miejscu młodzieży w wieku buntowniczym, lanserskim i wczesno-poznawczo-rozrodczym z definicji już nakreśla kolosalny problem co z tym nawiedzonym tałatajstwem robić, na nic się zdały etaty dla psychologów i innych... w okresie 8 lat podstawówki dziecko znało kadrę od dziecka i wstyd takiemu dziecku było coś wywinąć aby nie stracić w oczach wieloletnich nauczycieli. Powrót do tamtego systemu jest dobrym pomysłem, szkoda tylko że naszym kosztem

132

ech... ~ech... (Gość)28.11.2015 09:41

Pani zapłaci. pan zapłaci, wszyscy zapłacimy. A w wymiarze politycznym (mam nadzieję) Jaro i spółka.

78

frytek ~frytek (Gość)28.11.2015 09:06

Zawracanie kijem Wisły . Żałuję po tych pierwszych dniach ze głosowałem

511

sklave sklaveranga28.11.2015 10:01

Powrót do przeszłości. Tylko w jakim celu? Im ciemniejszy naród tym łatwiej się nim kieruje.
Przecież demokracja i przymus nauczania to aż w oczy kole. Zatem pójdźmy dalej, precz z wystawianie ocen. To już absolutny absurd taki komunistyczny anachronizm. Przecież dziś wystarczy znać paciorek, w bulu pisać i czytać by najwyższe stanowiska w państwie sprawować. Chody się tylko liczą. Więcej na: http://sklave.manifo.com/

67

gość 21 ~gość 21 (Gość)28.11.2015 10:47

Kosztów nie bedzie zadnych a ci co płaczą ,ze starsi beda z przedszkolakami sie widywać .Ile tych dzieci jest bo teraz to znikoma ilośc .Po co w gminach spedy robic po to by narkomania kwitła i demoralizacja .Gimnazja to pomyłka wraz z duzą iloscia kompletów książek bo później w sredniej zamiast uczyc rok zajmuje przyswojenie materiału gdyz jedne gimnazja tego sie nie uczyły inne tak .Komus wtedy zalezało by oświate rozpieprzyc by dziecko histori nie znało i wielu innych rzeczy .Ja wiem jaki burdel panue w naszym gimnazjum ,narkotyki przemoc i kradzieże a pani dyrektor na półrocze w obecnosci Wójta i komendanta policji mocno zapewniała jak to idealnie jest a szkoła wolna jest od narkotyków co wywołało smiech wsród rodziców bo dobrze wiedzieli ,ze prawda jest odwrotna .Widocznie dyrekcja szkoły nie radzac sobie z problemem wyznała zasade ,ze jak nie mozesz pokonac wroga to sie do niego przyłącz .Moje dzieci chodzace do tego gimnazjum ciagle mówiły tata chcesz to ci kupie prochy tylko daj kase .Wreszcie wróci normalność do małych placówek które chciało sie zamykac na siłę i przede wszystko bezpieczeństwo dla dzieci

172

Mieszkanka Piotrkowa ~ Mieszkanka Piotrkowa (Gość)28.11.2015 10:20

Z jednej strony pomysł zły - bo wyobraźmy sobie takich małych "zerówkowiczów", pierwszoklasistów mijających ośmioklasistów na korytarzach. Trochę duża różnica wieku... Dzieci mogą się czuć przytłoczone i niepewne. Na korytarzach będą małymi krzaczkami wśród wielkich drzew.
Z drugiej jednak strony mniej stresu, bo dziecko nie będzie musiało iść do gimnazjum - środowiska nowego nieznanego do którego ledwie zdąży się przyzwyczaić, będzie musiało opuścić by wpaśc w kolejny nowy świat liceum.
Myślę, że zamiast ciągle zmieniać: jest gimnazjum - nie ma gimnazjum, państwo powinno się zająć tym, jak się w tych szkołach naucza. Już nie myślenia tylko odpowiadania zgodnie z podpunktami.....

511

Dorka ~Dorka (Gość)28.11.2015 11:39

W roku 1990 chodziłam do zerówki, która mieściła się w S.P. 12. Fakt, mijało się na korytarzach ósmoklasistów,, czasem dostawało się kuksańca, ale większość starszej młodzieży miała do maluchów podejście opiekuńcze. Tym bardziej, że często dzieciaki miały w tej szkole starsze rodzeństwo, więc rodzice nie trzęśli się aż tak o swoje pociechy. No ale to były inne czasy. Do szkoły nie podjeżdżało się samochodem. Klucze nosiło się na szyi. Dzieciaki były bardziej samodzielne niż teraz, a przyjaźnie nawiązane przez 8 lat nauki pozostawały na całe życie. Czy byłoby aż tak bardzo źle, gdyby wrócił stary system? Myślę, ze nie.

173

moro ~moro (Gość)28.11.2015 13:19

Dzięki Bogu,że PiS wygrał, ta wygrana to ich koniec...

96

ech ~ech (Gość)28.11.2015 14:07

Głosowałem bo miało być lepiej a nie że drożej i to z mojej kieszeni. Do tego mam jedno dziecko i na pięć stówek się nie złapie, do bani to wszystko . Przechodzę na Korwina bo ten kukiz to też dał ciała

06

loniek ~loniek (Gość)28.11.2015 14:22

To dobry pomysł. Po reformie niektore przyszłe gimnazjalistki mogłyby posłać do podstawówki swoje dzieci. Mamusia 16 lat a dziecko 6. Znam takie przypadki. A cytowanie GW (Gazetoidu Michnika) i ZNP (lewactwa) pozostawiam bez komantarza. No bo jak można komentować propagandę ??? Polecam niezależne portale dla inteligentnych

102

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat