metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Lola ~Lola (Gość)17.09.2010 14:55

"Marcin-Majewski" napisał(a):
Zatem albo nie zbyt precyzyjnie sie Pani wysłowiła albo zaprzecza samej sobie. Z Pani wypowiedzi wnioskuje, że nie zapoznała się Pani z projektem "Trakt Wielu Kultur". Tablice informacyjne, których się Pani domaga znajdą się na ulicach i przy obiektach objętych tychże traktem.
Czytając to co pisze Pani na temat ogromnej liczby tablic na warszawskiej Starówce odnoszę wrażenie, że nigdy Pani na niej nie była - na terenie warszawskiego Starego Miasta nie znajdzie się nawet 5 tablic informacyjnych o historii tego miejsca.

Proszę mi zatem wyjaśnić w jakim celu umieszczono wzdłuż Słowackiego szyldy reklamowe? One nie są skierowane do turysty, a jedynie zorientowane na mieszkańców ("żarło reklamowe"). Jeśli w ich miejsce pojawią się informacje nt. Traktu, to pięknie i czekam na nie z niecierpliwością. Jest tylko jedno Ale: czy te obecne to aby nie wydatek w błoto?
Myli się Pan w ocenie warszawskiej starówki. Nie chodzi mi o tablice-przedruki rozdziałów kroniki miejskiej, a o znaki-symbole tejże historii. I takie szyldy się znajdą, zapewniam Pana. Już nie wspomnę o "żywych" śladach przeszłości, choćby tak oczywisty przykład:
http://tiny.pl/hrr4j
Widział go Pan? Wystarczy wprawne oko i chęci. Proszę nie zarzucać mi niewiedzy na ten temat.
---
Poza tym z kilku Pana wypowiedzi można wnioskować (być może się mylę), że jest Pan zaangażowany w jakiś sposób w działania władz, a to przekreśla Pana obiektywizm.
---
Warto czasami spojrzeć na własne miasto oczami turysty, bez zbędnego sentymentalizmu i gloryfikacji. Wtedy dostrzeże Pan wiele mankamentów, a to skutkuje nieco zdrowszym oglądem lokalnych spraw.

Komentarz był edytowany przez autora: 17.09.2010 15:01

00

Dawny Piotrkowianin ~Dawny Piotrkowianin (Gość)17.09.2010 15:02

Na wszystko trzeba patrzeć realnie pod kątem tego, co jest możliwe do zrealizowania

To pewnie truizm, ale muszę to wypowiedzieć: Gdyby wszyscy byli realistami, wiele wartościowych rzeczy nigdy by nie powstało.
A projekt budynku przy Rwańskiej jest po prostu słaby i nie poprawi wizerunku starówki.
Na szczęście realia mają to do siebie, że się zmieniają, i to czasem na lepsze, czego sobie, Panu i wszystkim Piotrkowianom życzę.

00

Lola ~Lola (Gość)17.09.2010 15:05

to co pisze Pani na temat ogromnej liczby tablic na warszawskiej Starówce odnoszę wrażenie, że nigdy Pani na niej nie była - na terenie warszawskiego Starego Miasta nie znajdzie się nawet 5 tablic informacyjnych o historii tego miejsca.

Nawet pięciu się nie znajdzie? Tylko ta jedna strona już zaprzecza Pańskim przemądrzałym wywodom. A zapewniam, że nie są to jedyne tablice pamiątkowe na obszarze stołecznej Starówki.
http://tiny.pl/hrr44
Proszę sobie przejechać całą listę. Czyż nie są to cząstki historii miasta?

Komentarz był edytowany przez autora: 17.09.2010 15:06

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)17.09.2010 15:08

"Lola" napisał(a):
Proszę mi zatem wyjaśnić w jakim celu umieszczono wzdłuż Słowackiego szyldy reklamowe? One nie są skierowane do turysty, a jedynie zorientowane na mieszkańców ("żarło reklamowe").

Sama Pani sobie odpowiedziała, a "oskarżanie" mnie o to, że jestem w jakiś sposób związany z władzami jest wielkim nieporozumieniem. Nie jestem związany ani politycznie, ani rodzinnie,a ni towarzysko z władzami Piotrkowa, ani z żadnym środowiskiem politycznym. Zanegowanie mojego obiektywizmu jest zatem bezpodstawne. Jestem mieszkańcem, któremu na sercu leży dobro tego Miasta.
Ro ja już nie wiem o co chodzi Pani z tymi tablicami na terenie Starówki - trochę się Pani w tym pogubiła. Najpierw Pani mówi, że nie ma tablic i turysta nic niczego nie dowiaduje się o Mieście, teraz Pani mówi, że nie chodzi Pani o takie tablice. Warszawską Starówkę znam bardzo dobrze i proszę mi naświetlić te tablice-symbole, bo być może niepoprawnie odczytuje Pani wypowiedzi. Co do żywych śladów no cóż na nasze szczęścia czołg-mina "Goliat" nie zniszczył fary św. Jakuba, ale proszę podać propozycje żywego śladu, który można umieścić w Piotrkowie
Ja dostrzegam mankamenty, tylko w przeciwieństwie do Pani popieram działania, które mają na celu ich naprawę i jednocześnie dokonuje ich oceny

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)17.09.2010 15:13

"Lola" napisał(a):
Nawet pięciu się nie znajdzie? Tylko ta jedna strona już zaprzecza Pańskim przemądrzałym wywodom. A zapewniam, że nie są to jedyne tablice pamiątkowe na obszarze stołecznej Starówki.
http://tiny.pl/hrr44
Proszę sobie przejechać całą listę. Czyż nie są to cząstki historii miasta?

Już rozumiem o co Pani chodzi. Z tego co pamiętam zabierała Pani także głos w dyskusji na temat rozwoju turystycznego Piotrkowa. W jednym z komentarzy umieściłem tam pomysł wmurowania tablic w miejscach, gdzie mieszkali znani ludzie, lub znajdowały się ważne instytucje mniejszości narodowych. Czy przyszłe władze przychylą się do tego pomysłu? - nie jestem w stanie powiedzieć.

Komentarz był edytowany przez autora: 17.09.2010 15:14

00

97-300 97-300ranga17.09.2010 15:32

Polemika z "Lolą" prowadzi do nikąd,lub do lupanaru.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga18.09.2010 13:52

To nie lanie wody to są fakty - odsyłam do pracowników Urzędu Miasta.

O słodka naiwności! Słowa urzędników piotrkowskiego magistratu są, niestety, mniej warte niż papier, na którym je wydrukowano. Przykład pierwszy z brzegu: http://img842.imageshack.us/img842/3693/polna7dni20090626.jpg
A teraz praca domowa dla studenta Majewskiego: proszę pojechać na wymieniony w artykule z linku odcinek ulicy Polnej i zobaczyć jak wygląda ten wykonany w latach 2009-2010 remont. I bez głupich tekstów, że do końca roku 2010 zostało jeszcze 104 dni.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)18.09.2010 13:56

"Piotrkowianin" napisał(a):
Słowa urzędników piotrkowskiego magistratu są, niestety, mniej warte niż papier

Skoro tak Pan twierdzi:-)
Dla mnie sprawa jest prosta: 21 listopada mamy wybory samorządowe i tam Pan dokona rozliczenia władz. Przecież zawsze jeśli wygra Pan Dziemdziora nawet jak ul. Polna nie zostanie zrobiona porządnie to każdy z mieszkańców dostania quada:-)

00

Lola ~Lola (Gość)18.09.2010 19:02

"97300" napisał(a):
Polemika z "Lolą" prowadzi do nikąd,lub do lupanaru.

Nie ten poziom, ale reagować trzeba.
Po pierwsze mógłbyś sobie tylko o tym ze mną w roli głównej pomarzyć.
Po drugie nawet gdybym się do twego poziomu zniżyła,to i tak by cię nie było na to stać.
Po trzecie: JA to Ekstraklasa, TY to nawet o B-klasie możesz sobie jedynie śnić.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)18.09.2010 19:17

"97300" napisał(a):
Polemika z "Lolą" prowadzi do nikąd, lub do lupanaru...

...w którym to lupanarze zatrudniony jestem przez gang jako Naczelny Sutener-Wykidajło!
A do którego to lupanaru trafiłem w ramach upragnionego awansu zawodowego po 14 latach alfonsowania - śnieg, upał czy jesienna słota - TIR-ówkom zza wschodniej rubieży.
http://tiny.pl/hr9tj
PS "Do nikąd". Do nikąd! Chłe, chłe, chłe, chłe, chłe!
Do nikąd!!!
LINK do obejrzenia O-B-O-W-I-Ą-Z-K-O-W-Y!

Komentarz był edytowany przez autora: 18.09.2010 19:39

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat