Tatuaż, jest to samouszkodzenie ciała dokonane w pełni świadomie. A może jest to sposób na ucieczkę od rzeczywistości ……. Moim zdaniem, nie przysparza urody, lecz wręcz odwrotnie ……….. i pozostaje do końca życia jako symbol dobrej lub złej decyzji i aktualnej mody …….
Są zawody w których nie ma prawa byc tatuazu widocznego. A to jest okaleczanie ciała na wlasne życzenie to juz o czyms świadczy. Tyle człowiek w zyciu wycierpi i jeszcze sam sobie zadaje bol. Po co sie pytam? Dla szpanu, bo moda, bo co....? A jak z oddawaniem krwi... tez trzeba odczekac jak po każdym zabiegu. Sami ograniczamy ilosc krwidawcow. Oby nikt krwi nie potrzebował.
Przede wszystkim to jest to w moim odczuciu bardzo wątpliwa "ozdoba", ale dla niektórych niezły biznes, tym, bardziej, że kosztowne jest również usuwanie tatuaży, jeśli ktoś w pewnym wieku dojdzie do wniosku, że popełnił błąd i nie potrzebnie sobie spaprał własne ciało. Ale... jest kapitalizm i dobre jest podobno to, na czym można zarobić. Na szczęście jeszcze nie ma przymusu wyrzucania pieniędzy na takie rzeczy i ja sobie nigdy żadnego tatuażu nie zafunduję.
Nie powinno się obnosic tatuazami w szkole - a są szkoły w naszym mieście, gdzie nauczycielki prezentują swoje tatuaże. Jest to niesmaczne i nie powinno mieć miejsca. Nasze dzieci nie muszą i nie chcą na to patrzeć.
Zgadzam sie z tym, ze są zawody, w których nie wypada obnosic sie z tatuazem. Np nauczyciel. Niestety w naszych szkolach( liceach) są nauczycielki, które eksponuja każdego dnia swoje odrazajace tatuaze, dziury w uszach i pozostawiajce wiele do życzenia stroje. Obrzydliwosc
Mi tatuaże nie przeszkadzają,znam wielu ludzi z tatuażami i moim zdaniem nie powinno mieć to wpływu na zatrudnienie,powinny liczyć się kompetencje i umiejętności a nie wygląd człowieka.
Powinniśmy mówić nie tylko o względach estetycznych. Również postawić pytanie: czy jest to obojętne dla organizmu? Patrz http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,tatuaze-powoduja-raka-,artykul,1689521.html
Zupełnie nie przeszkadzają mi u nikogo tatuaże. Policjant, mecenas, dlaczego nie. Może niech będzie w miejscach, które łatwiej zakryć, tzn. by nie wystawały zbytnio na szyję lub poniżej krótkich rękawów koszulki, właśnie ze względu na rożne reakcje obywateli, którym służą. Od tatuażu nikomu nie zmienia sie charakter, wiedza, umiejętności czy poglądy. Dobry człowiek może mieć tatuaż, a drań chodzić w garniturze pod krawatem. Sama mam tatuaż, ma go również mój szef i wielu znajomych zarówno panów jak i pań ????
Nie wyobrażam sobie tatuażysty w policji czy w sądzie. Jak taki by wyglądał w oczach prokuratora i ławników i przed oskarżonym jeżeli spod rękawa togi pojawiłby się tatuaż? Dlaczego kapłani nie robią sobie tatuaży? Spod sutanny i tak nie byłoby widać. W Polsce tatuaże kojarzą się z osobami z przeszłością kryminalną. Jeżeli ktoś tak bardzo chce mieć tatuaż, to może sobie zrobić taki co po roku, czy kilku latach wypłowieje. Są takie tusze. Usuwanie natomiast tatuaży z ciała jest bardzo drogie i nie do końca skuteczne. Pozostają blizny. Pomyślcie dziewczyny z tatuażami, że za kilkadziesiąt lat będziecie miały po 60-70 lat i co wtedy? Myślicie że to ładnie wygląda? A 80 -90 letnia staruszka z tatuażem? Tatuaże z numerem obozowym to co innego. Jak by wyglądał prezydent RP czy minister z tatuażami na przedramionach czy na twarzy alb o na karku? Tatuaż więzienny różni się od tatuażu wykonanego dla "ozdoby" ciała.
Ale to już inny temat.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!