Ziutek nie jest osobą wykonującą mandat zaufania publicznego. Poza tym jest osobą nieletnią. Raczej nie tkwię w błędzie jak to ująłeś/ujęłaś.
Następna "kulturalna" osoba wśród orędowników psów na łańcuchu.
Powiem Ci w takim razie czym Ty "się zajmij": weź łopatę i kop rowy, weź traktor i wywieź nawóz itp.
Jeżeli Ty masz prawo mówić: "Człowieku, weź ...", to mnie do Ciebie też wolno. A co!
-----
Ludziom jak rozumiem już od dawna pomagasz... Heh, też pytanie... Jak w ogóle mogę w to wątpić...
Nie masz racji. Jeżeli się zalogujesz i napiszesz 100 postów, to znowelizowane prawo potraktuje cię jak osobę publiczną. Zapadło w tej sprawie w Polsce już wiele wyroków, znajdź sobie w necie.
Mój komentarz nie jest negatywny, tylko negatywnie określa Waszą dziwną akcję. A co to znaczy osoby anonimowe? Mam Ci podać swój pesel?
Pewnie, że trzymanie kota w bloku nie jest okrutne! Ale czy jest normalne? Myślę, że gdybyś porozmawiał z kotem żyjącym półdziko (to taki, który jest tylko dokarmiany) i z kotem TRZYMANYM W KILKUDZIESIĘCIU METROWYM MIESZKANIU zmieniłbyś zdanie.
Jeszcze raz zastanówcie się co jest bardziej okrutne, trzymanie psa na długim łańcuchu i spuszczanie go 2, 3 razy dziennie na podwórku, czy trzymanie w kojcu całe życie... . !
Sam łańcuch nie jest okrutny! Tylko ludzie są głupi. Ci co źle traktują psy i ci co nie sprzątają po swoich pupilkach, na trawnikach i placach zabaw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A mają pretensje do całego świata, że nikt nie kocha zwierząt! Proponuję wziąć aparat i lornetkę i iść do lasu. Porobić zdjęcia świtem i pozdejmować znalezione przypadkiem wnyki.
Może i masz Ziutku rację.
Ale powiedz, nie bój się prawdy, czy humanitarne jest obsrywanie każdej wolnej przestrzeni w Piotrkowie przez wasze psy oraz podlewanie każdego kawałku muru?
No to jak, obronisz tą swoją rację?
O jeja. Przykro Ci się zrobiło? Widzę, że masz bardzo delikatną naturę... . Poważna dyskusja polega na omawianiu konkretnego tematu. Ty mnie prowokujesz tekstem "I nie dałeś schronienia zagubionemu człowiekowi? Wstyd." albo " skoro tak, czekam, az zwrocisz uwage mlodziezy i menelom." Poza tym, że to śmieszna prowokacja to jeszcze zejście z omawianego tematu. Logujesz się raz olo raz ols. To nieprzestrzeganie podstawowych zasad forum publicznego. Zarejestruj się, przeczytaj regulamin, będziesz wiedział, że komentarze nie na temat powinno się zgłaszać dla dobra forum. A Administrator je usuwa. I przepraszam jeśli znowu Ci się przykro zrobiło:)
Tak bardziej humanitarne jest podlewanie tych murków przez meneli i cudowną młodzież wracającą z klubów.
co to ma do rzeczy? Oczywiście, że nie jest bardziej humanitarne.
Wyprowadzający na spacer ma obowiązek sprzątnąć pozostawione odchody po psie. Takie jest prawo. Nie chodzi tylko o estetykę ale i o zagrożenie sanitarne.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!