metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
. ~. (Gość)27.01.2012 15:14

Nauczyciele są dobrzy ale uczniowie w większosci są trudni.(nie mówie ze wszyscy) W 4 lo nie ma takich problemow jak u was. Nie wkrecaj ze jestescie cudowni znam duzo osob po oxsfordzie ktorzy sami potwierdzaja renome ktora krązy o tej szkole od dawna. Serdecznie Pozdrawiam.

00

anonim` ~anonim` (Gość)27.01.2012 16:15

Wyrażając moje zdanie w tej kwestii uważam że decyzja naszych władz jest absurdalna. Po co przenosić dwie szkoły jak można poszukać rozwiązania dla jednej w postaci wolnego budynku lub zbudowania nowego? Moralnie ta opcja jest bardziej odpowiednia lecz niestety nasz "szanowny" prezydent miasta boi się o własną kieszeń bo jak to się mówi "dorwał się do koryta" i tylko z niego czerpie jeżdżąc chociażby nowiutkim służbowym Peugeot. Pozbawiać budynku szkołę średnią ?! Przecież to jest przyszłość tego narodu, jeśli walczą o ten budynek oznacza to że znają swoją wartość i cel w życiu, podczas gdy szanowny Nasz prezydent będzie gnił dawno w piachu te dzieciaki będą rządzić tym państwem. Myślę że gdyby dotyczyło to 3go Liceum Ogólnokształcącego gdzie kształtuje się jego syn zrobiłby wszystko żeby do takich zmian nie doszło a w tej sprawie nie obchodzą go cudze dzieci. Jak dla mnie to jest ostatnia kadencja tego człowieka w roli prezydenta tego miasta. Nie ma co dawać zarabiać pieniędzy takim ludziom.

00

hahahah ~hahahah (Gość)27.01.2012 16:28

my też kiedyś walczyliśmy o te budynki, niestety nie udało się uratować (http://nk.pl/school/60159), dlatego wydaje mi się że 4 Lo też wyfrunie z Wojska Polskiego, taka kolej rzeczy :D
a tak na marginesie poziom we wszystkich LO w Piotrkowie drastycznie się obniżył, natomiast nie czarujmy się że 4LO kiedykolwiek zbliżyło się poziomem do trójki czy do dwójki, może w poszczególnych dziedzinach nawiązało jakąś walkę natomiast patrząć na całokształt to zawsze pozostaje sporo w tyle i raczej nie wydaje mi się żeby ta sytułacja ulegnie zmianie. Co nie zmienia faktu że 4LO kończą ludzie inteligentni, oczywiście nie wszyscy zresztą jak wszędzie ale osobiście znam kilku absolwentów prezentujących zadowalający poziom inteligencji :)

00

Obiektywny ~Obiektywny (Gość)27.01.2012 16:35

IV LO to dobra szkoła, która cały czas się rozwija... Przeniesienie jej gdziekolwiek indziej może spowodować definitywny koniec tej placówki- szkoły dbającej o swoich uczniów. Aby Piotrków Tryb. się nie wyludniał, miasto powinno oferować szeroką game szkół... IV LO uzupełnia listę liceów w mieście o szkołę z wielkim potencjałem i werwą do działania, zapewniają to wykwalifikowani nauczyciele i uczniowie z zapałem do nauki. Jednak błędnie uważa się ze to liceum jest gorsze od innych... Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... IV LO jest OK.

00

gosc ~gosc (Gość)27.01.2012 16:47

wyniki statystyki komu to potrzebne? szkola jest to niech zostanie a radni niech sie wezma za swoje pensje i przywileje np kase fiskalna wprowadza i wkoncu cos madrego ustala a nie tylko wszystkim pod gorke najpierw targowisko przy kwadracie teraz szkola wezcie sie za siebie i zyjcie za to co ten nauczyciel zarobi lub zyskiem z warzyw

00

piotrków ~piotrków (Gość)27.01.2012 17:42

Ludzie opamiętajcie się. Daliście się wciągnąć w głupią dyskusję, inspirowaną pewnie z Pasażu... Właśnie teraz i mam nadzieję 8.02 młodzież IV LO pokaże, że wszystkie wasze uszczypliwości są beznadziejne. Oni przynajmniej coś robią, protestują, a wy po niesamowitych szkołach, po cichu jak barany zgadzacie się na wszystkie przekręty.

00

remember ~remember (Gość)27.01.2012 19:01

A czy pamiętacie te super przekręty Chojniaka z konkursami na dyrektorów Chrobrego i "szesnastki"? 2006 rok chyba. Przeszły i ludzie się pogodzili. To teraz władza robi co chce, jak z baranami.

00

lex ~lex (Gość)27.01.2012 19:21

paula585:
cały Twój poziom intelektualny pokazałaś w ostatnim poście... myślałam, że ludzie z IVLO coś sobą reprezentują, a tu klops... chyba jednak wolę młodzież z tego (jak go nazwałaś) "obsranego oksfordu".
Potrafią się zachować i przestrzegają netykiety.

00

paula ~paula (Gość)27.01.2012 20:18

"." napisał(a):

nie mówie że uczniowie nie są trudni. Ale zwróć uwagę na to też, że u nas w szkole też są zawodówki do których w większości przypadków chodzą osoby które nie chcą się uczyć i robią wszystko aby o Oxfordzie mówiono źle. A zobacz ile osób po zdanym egzaminie zawodowym i maturze poszli na studia (mówie o technikach).
I nabór w tym roku był duży po do I TG chodzi w tej chwili ok 44 osób i inne pierwsze klasy też są liczne.

00

maturzystka z 2001 roku ~maturzystka z 2001 roku (Gość)27.01.2012 21:37

do tych co piszą,że IV LO to szkoła imbecyli- skończyłam to liceum,do matury zostałam dobrze przygotowana przez uczących w IV LO nauczycieli. matura poszła mi bardzo dobrze ,dostałam się na 2 renomowane uczelnie na południu kraju.Dlatego może komentarze na forum niech się trzymają tematu, jakim jest przenoszenie siedziby szkoły a nie generalizowanie kto chodzi do IV LO, jak się zdaję maturę itp.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat