~lilka15 (Gość)
13 godzin temu, 21:44
mam nadzieje, ze to liceum bedzie istnialo ba mam zamiar isc do czwórki :)
Musi istnieć,ja też wybieram się tam w tym roku.Planowałam tam iśc już od 1 klasy gimnazjum i nigdzie indziej.To jest moja wymarzona szkoła i nie pozwole aby ją przenoszono.A do tych co im nie pasuje to niech sie nie odzywają jak nie znają tj szkoły lepiej siedzieć cicho niż takie głupoty gadać ;/
kochani tu nie chodzi o poziom jaki jest w której szkole! chodzi o budynek szkoły, który nauczyciele i rodzice wywalczyli wcześniej dla uczniów.Zabiegali o sponsorów ,żeby wyremontować budynek,poświęcali swój prywatny czas, aby zapewnić jak najlepsze warunki uczniom. Teraz, kiedy w miarę swoich możliwości odremontowali budynek chce się ich wyrzucić.na odchodne mają jeszcze wyremontować salę gimnastyczną ,żal serce ściska
Ta szkoła nośi imie gen.St.Roweckiego "Grota",tam się uczy
patriotyzmu i czym jest Ojczyzna i to się nie podoba naszym
władzom Piotrkowa.ŚZŻAK Okręg w Piotrkowie T jest zwami.
Ta szkoła musi dalej uczyć tych zasad.
Naprawdę masz maturę? I nie nauczyli Cię podstawowych rzeczy - np. że zdanie zaczyna się wielką literą? Czytać też chyba nie - ta ulica nazywa się Stronczyńskiego.
Twoje rozumowanie wypowiedzi równa się z zerem.
Nie powiedziałam, że chodzi tam ' jakaś nisza społeczna'
Nigdy nie dzieliłam ludzi na ' lepszych ' i ' gorszych' ze względu na ich szkołę.I jak już pisałam kilka postów niżej , wiem jaki był próg punktowy aby dostać się do IV, więc można było się domyślić jakich ' inteligentów' tam przyjęli.
Bo wywyższacie to IV liceum jakby nie wiadomo co to była za szkoła.
IV lo było kiedyś bardzo wysoko, ale teraz spadło, tak samo jak II , III i I.
Bo nie trzeba było mieć czerwonego paska , żeby dostać się do Chrobrego w tym roku. A jeszcze trochę podyskutować z wami i wyjdzie , że IV jest najlepszą szkołą w pt.
Nie narzekam na II lo, bo atmosfera w nim jest bardzo fajna, i ma się dobry kontakt z nauczycielami.
'Elitarne' szkoły? co to w ogóle za słowo określające szkołę?
Nie wiem czy w Piotrkowie jakakolwiek szkoła zasługuje na miano ' elitarnej '
Owa elitarna szkoła, powinna posiadać najbogatszych dzieciaków z miasta bo to nazywane jest ' elitą'.
Zresztą nie dochodźmy się o szkoły. Każdy chodzi/ł do takiej jaką sobie wybrał.
Dalsza dyskusja na ten temat jest zbędna.
masz jakieś kompleksy? nie tylko ja zaczęłam wypowiedź pisząc słowo z małej litery,a do mnie się doczepiłeś.Polonista się znalazł!No ale jeśli wpłynie to na wzrost sowiego EGO?! a od nazwy ulicy odwal się.jestem tylko człowiekiem i mam prawo się mylić, zakompleksiony kolego.Wytoczyć raczyłabym mocniejsze argumenty odnośnie kwestionowania zdanej matury, a nie czepianie się poprawności napisania nazwy ulicy. Litości!!!!
A ja znam i takich, co to do I,II czy III dostali się nie dlatego, że są uczniami zdolnymi ale dlatego, że mają znajomości. Tak przechodzą z klasy do klasy. IV LO - jestem z Wami!!!
Ta szkoła zawsze musiała walczyć. Zawsze KTOŚ rzucał kłody pod nogi. Absolwenci,obecni i przyszli uczniowie - ta SZKOŁA ma JAJA.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!