metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Metalówna_ ~Metalówna_ (Gość)28.01.2012 10:23

~lilka15 (Gość)
13 godzin temu, 21:44
mam nadzieje, ze to liceum bedzie istnialo ba mam zamiar isc do czwórki :)
Musi istnieć,ja też wybieram się tam w tym roku.Planowałam tam iśc już od 1 klasy gimnazjum i nigdzie indziej.To jest moja wymarzona szkoła i nie pozwole aby ją przenoszono.A do tych co im nie pasuje to niech sie nie odzywają jak nie znają tj szkoły lepiej siedzieć cicho niż takie głupoty gadać ;/

00

gość ~gość (Gość)28.01.2012 10:26

kochani tu nie chodzi o poziom jaki jest w której szkole! chodzi o budynek szkoły, który nauczyciele i rodzice wywalczyli wcześniej dla uczniów.Zabiegali o sponsorów ,żeby wyremontować budynek,poświęcali swój prywatny czas, aby zapewnić jak najlepsze warunki uczniom. Teraz, kiedy w miarę swoich możliwości odremontowali budynek chce się ich wyrzucić.na odchodne mają jeszcze wyremontować salę gimnastyczną ,żal serce ściska

00

gość ~gość (Gość)28.01.2012 11:14

Ta szkoła nośi imie gen.St.Roweckiego "Grota",tam się uczy
patriotyzmu i czym jest Ojczyzna i to się nie podoba naszym
władzom Piotrkowa.ŚZŻAK Okręg w Piotrkowie T jest zwami.
Ta szkoła musi dalej uczyć tych zasad.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.01.2012 11:18

"gosc" napisał(a):
jestem absolwentką IV LO i pamiętam jak w którymś roku też nas chcieli przenosić na Al. 3 Maja do budynku 10-ki.Na szczęście wylądowaliśmy na ul.Strączyńskiego

Naprawdę masz maturę? I nie nauczyli Cię podstawowych rzeczy - np. że zdanie zaczyna się wielką literą? Czytać też chyba nie - ta ulica nazywa się Stronczyńskiego.

00

uczeń ~uczeń (Gość)28.01.2012 12:20

"lilka15" napisał(a):

będzie istniało;) Nie poddamy się!

00

black_angel ~black_angel (Gość)28.01.2012 15:55

"xxyyzz" napisał(a):
a ja znam takich, co na III kończyli swą edukacje. nie generalizuj, gdyż Twój post wskazuje na to, że do IV chodzi jakaś 'nisza' społeczna, co dalece mija się z prawdą.

Twoje rozumowanie wypowiedzi równa się z zerem.
Nie powiedziałam, że chodzi tam ' jakaś nisza społeczna'
Nigdy nie dzieliłam ludzi na ' lepszych ' i ' gorszych' ze względu na ich szkołę.I jak już pisałam kilka postów niżej , wiem jaki był próg punktowy aby dostać się do IV, więc można było się domyślić jakich ' inteligentów' tam przyjęli.
Bo wywyższacie to IV liceum jakby nie wiadomo co to była za szkoła.
IV lo było kiedyś bardzo wysoko, ale teraz spadło, tak samo jak II , III i I.
Bo nie trzeba było mieć czerwonego paska , żeby dostać się do Chrobrego w tym roku. A jeszcze trochę podyskutować z wami i wyjdzie , że IV jest najlepszą szkołą w pt.
Nie narzekam na II lo, bo atmosfera w nim jest bardzo fajna, i ma się dobry kontakt z nauczycielami.
'Elitarne' szkoły? co to w ogóle za słowo określające szkołę?
Nie wiem czy w Piotrkowie jakakolwiek szkoła zasługuje na miano ' elitarnej '
Owa elitarna szkoła, powinna posiadać najbogatszych dzieciaków z miasta bo to nazywane jest ' elitą'.
Zresztą nie dochodźmy się o szkoły. Każdy chodzi/ł do takiej jaką sobie wybrał.
Dalsza dyskusja na ten temat jest zbędna.

00

paula ~paula (Gość)28.01.2012 16:01

"MaJ" napisał(a):
~MaJ (Gość)

w pełni się zgadzam z tobą ;)

00

gość ~gość (Gość)28.01.2012 22:13

"Piotrkowianin" napisał(a):
Naprawdę masz maturę? I nie nauczyli Cię podstawowych rzeczy - np. że zdanie zaczyna się wielką literą? Czytać też chyba nie - ta ulica nazywa się Stronczyńskiego.

masz jakieś kompleksy? nie tylko ja zaczęłam wypowiedź pisząc słowo z małej litery,a do mnie się doczepiłeś.Polonista się znalazł!No ale jeśli wpłynie to na wzrost sowiego EGO?! a od nazwy ulicy odwal się.jestem tylko człowiekiem i mam prawo się mylić, zakompleksiony kolego.Wytoczyć raczyłabym mocniejsze argumenty odnośnie kwestionowania zdanej matury, a nie czepianie się poprawności napisania nazwy ulicy. Litości!!!!

00

aaa101010 ~aaa101010 (Gość)28.01.2012 23:10

A ja znam i takich, co to do I,II czy III dostali się nie dlatego, że są uczniami zdolnymi ale dlatego, że mają znajomości. Tak przechodzą z klasy do klasy. IV LO - jestem z Wami!!!

00

aaa101010 ~aaa101010 (Gość)28.01.2012 23:31

Ta szkoła zawsze musiała walczyć. Zawsze KTOŚ rzucał kłody pod nogi. Absolwenci,obecni i przyszli uczniowie - ta SZKOŁA ma JAJA.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat