metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
psina lesina ~psina lesina (Gość)12.11.2013 16:03

"sad" napisał(a):
Ta luca... masz już chyba urojenia, bo tam faktycznie ze 3 osoby coś krzyknęły i nikt tego nie podjął inny.

po co karmisz trola?

00

krwawa mary :D ~krwawa mary :D (Gość)12.11.2013 17:37

Jak to ładnie brzmi na stonie internetowej Kościoła Panien Dominikanek w rubryce duszpasterz słowo: VACAT :)

00

xxxxxx ~xxxxxx (Gość)12.11.2013 17:54

"KTJ" napisał(a):

Tak czemu czepiamy się księdza Ireneusza on taki miły przytuli, pogłaszcze, posadzi na kolankach, zabierze na wycieczke same plusy wszystko to bezinteresownie z czystej naturalnej miłości faceta do dziecka hahahaha które samo się pcha do łóżka,....

00

CzaryMary ~CzaryMary (Gość)12.11.2013 18:53

"sad" napisał(a):

" Ale mamy i dzieci 10-letnie, trochę starsze i znam przypadki, gdzie ich życie intymne potrzebowało wcześniejszego zaspokojenia. Same dzieci “wchodziły” do łóżek dorosłych, chcąc być spełnionym. "
w kontekście wczesnej inicjacji seksualnej młodzieży, prostytuowania się nieletnich i problemu z tym związanego brzmi nieco inaczej. I nikt nie mówił, że to dobrze, ale że problem jest. Nastolatki zachodzą w ciążę. Nie zawsze z rówieśnikami. Galerianki to nie fikcja, a ogłoszenia w necie "sprzedam cnotę" niestety się zdarzają.
Samo sformułowanie księdza, było niewątpliwie niefortunne, ale za swoje nieprzemyślane słowa przeprosił.

00

ministrant ~ministrant (Gość)12.11.2013 21:13

Trochę prawdy na forum:
http://mariuszwozniak.eu/odarty-z-godnosci/

00

to straszne ze w tle skibicka ~to straszne ze w tle skibicka (Gość)12.11.2013 21:38

tylko dlaczego skibicka???-(-(-( mam nadzieje, ze ksiadz to dobry czlowiek i kaplan z powolania!!! tylko slabnie ta nadzieja kiedy skibicka pojawia sie...-(-(-(

00

fawa ~fawa (Gość)12.11.2013 21:42

ministrant napisał

00

kobieta ~kobieta (Gość)12.11.2013 21:57

"ministrant" napisał(a):
Trochę prawdy na forum:
http://mariuszwozniak.eu/odarty-z-godnosci/
cytat

podpisuje się,,,pod komentarzami również. Wielka szkoda

00

Maria ~Maria (Gość)12.11.2013 23:22

"ministrant" napisał(a):
Trochę prawdy na forum:
http://mariuszwozniak.eu/odarty-z-godnosci/[/cytat]
Nie oskar­żam o pedo­fi­lię, mamy prze­cież domnie­ma­nie nie­win­no­ści i liczę na spra­wie­dliwe postę­po­wa­nie karne. Po pro­stu czuje się znie­sma­czona sło­wami księ­dza Ire­ne­usza, tym bardziej, że osoba na takim sta­no­wi­sku wypo­wie­działa się w taki spo­sób o ofia­rach pedo­fi­lii, także piszę tutaj w kon­tek­ście tych wszyst­kich wypo­wie­dzi duchow­nych zasła­nia­ją­cych się rze­ko­mymi lap­su­sami języ­ko­wymi — po tych wszyst­kich sło­wach odnio­słam wra­że­nie, że dzieci wycho­wuje się chyba w bur­delu i potem wska­kują każ­demu do łóżka, bo jak ina­czej odczy­ty­wać rozu­mo­wa­nie i logikę (a racze jej brak!) duchow­nych.
Całym ser­cem jestem po stro­nie cier­pią­cych ofiar i pro­szę mi wyba­czyć, ale nie jestem w sta­nie zro­zu­mieć prze­ciw­nego sta­no­wi­ska (tudzież sta­no­wi­ska księ­dza Ire­ne­usza. Ofiara zawsze jest tylko jedna, a jest nią dziecko, nie duchowny wodzony na poku­sze­nie (iro­nia)! Takie jest moje zda­nie.
Cza­sem ludziom z boku lepiej doj­rzeć nie­które fakty, bo są obiek­tyw­nymi obser­wa­to­rami. Sza­nuję Twoje zda­nie, ale tekst "odarty z god­no­ści" jest dla mnie zbyt daleko idący, gdyż swoją wypo­wie­dzią to ksiądz odarł z god­no­ści 10-letnie dzieci.

00

Andrzej K. ~Andrzej K. (Gość)12.11.2013 23:28

Co za ślepota i ciemnota. Ksiądz autoryzował swój wywiad, więc wiedział doskonale co powiedział i co będzie wydrukowane. Został z nim przeprowadzony drugi wywiad z zapytaniem: czy ksiądz nadal podtrzymuje swoje słowa, w którym dosadnie to potwierdził. Teraz ponosi za to odpowiedzialność i pojawia się jedno pytanie: z jakiej racji Bochyński ma być broniony?

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat