A to nie radny Janik chciał żeby tez mieszkańcy powiatu mieli za darmo?
W mieście, które z buta przechodzę w półtorej godziny bez wysiłku, bo płaskie jak stół teraz "darmowa" komunikacja stanowi punkt zapalny. Powinniście się cieszyć, że ktoś tu w ogóle się chce uczyć. Samych Piotrkowian nie wystarczy by utrzymać szkolnictwo. To samo dotyczy każdego aspektu w życiu publicznym. Czego nie rozumiecie? Mieszkańców ubywa rok do roku. Jak tak dalej pójdzie to za 10-15 lat zostaną tu same dziadki i zgorzkniałe marudy. O to Wam chodzi?
Wymienili tabor na hybrydowy i elektryczny miało być taniej i czestrze kursy a jest ich coraz mniej coś chyba poszło nie tak a jakoś nikt nic nie mówi o pomyślę wybudowania lini tramwajowej np z Granicznej do Wierzej która by wszystko załatwiła tramwaj jezdzi dużo częściej i jest tańszy w utrzymaniu minusem jest droga budowa ale się zwróci
A czy mieszkańcy powiatu dokładają się w podatkach do budżetu Piotrkowa Tryb.???
To ma być zachęta dla mieszkania w Piotrkowie, a nie wyprowadzania się na wieś. Przecież krzywda się nie dzieje, bo ceny biletów nie wzrosną. To jest bonus dla młodych mieszkańców miasta, zresztą za nasze pieniądze.
Jest problem by ludzie z innych gmin mieli dojazdy MZK bo gminy nie chcą na to płacić a dawać przejazdy darmowe dla tych co podatki płacą w innych miastach?
Ja tu nie widzę problemu. To oczywiste że darmowe przejazdy są dla tych którzy są zameldowani w Piotrkowie i płacą tu podatki. To jest przywilej tylko dla Piotrkowian i tak powinno zostać.
Twoim tokiem myślenia tow Grudziądzu też powinni zlikwidować tramwaje a miasto podobne
A ja za darmo dojade np do Gorzkowic z Piotrkowa, chyba nie? Więc płacić za bilety jak nie jesteś z Piotrkowskiej arystokracji
tym sposobem komunikacją miejską w dalszym ciągu jeździć będzie głównie powietrze. Skoro ja nie jem jabłek to inni też nie zeżrą.
Zresztą jak młodzież ma czekać 20 minut żeby przejechać przystanek czy dwa to woli pójść pieszo i tak.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!